Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 21:46

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο – Α.Τσίπρας: «Να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών» – Γ.Οικονόμου: «Παραλογισμός»

Με φόντο τις κάλπες τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνησιμότητας

Όλα δείχνουν ότι πλέον η χώρα ξεκίνησε να διανύει την προεκλογική περίοδο και οι διαξιφισμοί κυβέρνησης – αντιπολίτευσης πλέον γίνονται ολο και οξύτεροι.

Μάλιστα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να ζητήσει υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών κάτι που οδήγησε στην “έκρηξη” της κυβέρνησης δια στόματος Γ.Οικονόμου αλλά αποφάσεις όπως του ΣτΕ που κλείνει ταχέςως ζητήματα προεκλογικής υφής δείχνουν ότι η πίεση από τους ίδιους τους βουλευτές είναι αυξημένη.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός κτυπούν ανελέητα τους Έλληνες πολίτες και αυξάνεται και η ένταση με την αντιπολίτευση κάτι που ζυγίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, ο κ. Μητσοτάκης, από ό,τι φαίνεται, αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές, ανέφερε μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σοβαρευτεί. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του πρωθυπουργού. Αν πραγματικά, λοιπόν, επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα, τον καλούμε στη πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής:  

1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο
2) Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές.
3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’  όλη τη προεκλογική περίοδο.
4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση τόσο για την διαχείριση όσο και για την υπέρβαση των επάλληλων κρίσεων» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον Αλέξη Τσίπρα, αφότου ο τελευταίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών, μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα, και για τους επόμενους τρεις μήνες, υπηρεσιακή κυβέρνηση! Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμού. Όχι μόνο γιατί παραβλέπει την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και τους τρέχοντες πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά, κυρίως, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα σε μια παρατεταμένη επικίνδυνη αστάθεια, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα επιδείνωνε την κατάσταση για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και η απόφαση του ΣτΕ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι βουλευτές, στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας τους με τους εκλογείς, μπορούν να στέλνουν στους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας τους SMS και e-mail, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, καθώς υπάρχει νομοθετικό κενό για το επίμαχο ζήτημα, ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορεί να εξομοιωθεί η πολιτική επικοινωνία με τη διαφημιστική δραστηριότητα. Έτσι, το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμα των 3.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε τρεις υποψήφιους βουλευτές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 21:49