Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 18:39

Εκλογές τον Σεπτέμβριο: «Δεν θα έχει διακοπές τον Αύγουστο» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκλογική ετοιμότητα η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για εκλογές τον Σεπτέμβριο και γι’ αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να έχουν ολοκληρώσει τις ολιγοήμερες διακοπές τους μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα αν γίνεται να τις έχουν κάνει και πριν τις αρχές Αυγούστου.

Δηλαδή «δεν έχει διακοπές τον Αύγουστο» γιατί θα έχει… εκλογικό πόλεμο.

Συνεώς ο Κ.Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει χρήση του άρθρου 41 παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο του επιτρέπει να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής για την αντιμετώπιση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι μια κρίση στην οικονομία με υψηλά επιτόκια σε όλο τον πλανήτη, μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, μια ένταση στα ελληνοτουρκικά ή πολύ περισσότερο όλα τα παραπάνω οδηγούν σε «αιτιώδη» διάλυση της Βουλής.

Εδώ θα πει κάποιος «μα οι εκλογές θα μας σώσουν από την ακρίβεια»; Όχι βέβαια, αλλά θα σώσουν το πολιτικό σύστημα από τις «εκρήξεις» που έρχονται, καθώς μετά τις εκλογές ότι και να συμβεί η «φρέσκια» κυβέρνηση θα λέει στους πολίτες: «Τώρα ψήφισες, έτσι είναι η κατάσταση, σκάσε και κολύμπα» και θα… κολυμπάει.

Με αφορμή τη μεθαυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στοχευμένα, όπως είπε, μέτρα για την ακρίβεια στα καύσιμα, την Παρασκευή κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία το σενάριο της άμεσης προκήρυξης εκλογών.

Αυτό φαντάζει απίθανο καθώς αν το κάνει, θα διαταράξει τα μπάνια και τις διακοπές του λαού, καθώς θα υπάρχουν μάλλον και δεύτερες εκλογές τον… Αύγουστο.

Ο θυμός θα είναι τόσο μεγάλος (ο Έλληνας περιμένει δύο εβδομάδες διακοπές για να μην παραφρονήσει) που το κυβερνών κόμμα θα είναι σα να αυτοκτονεί.