Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 10:13

Στην Ουάσινγκτον ο Μητσοτάκης, τον υποδέχθηκε στο Blair House ο Τζορτζ Τσούνης

Στις ΗΠΑ για την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 22:30 (ώρα Ελλάδος). Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του ίδιου και της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μερικές ώρες και θα φιλοξενηθεί στο Blair House στην λεωφόρο Πενσυλβάνια. Εκεί τον υποδέχτηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Τζορτζ Τσούνης, με τον οποίο προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε την πρώτη του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνε στο Blair House κυματίζει ήδη η γαλανόλευκη σημαία.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσινγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη» ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα ανεβάζοντας στο twitter φωτογραφίες από την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

  • Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.
  • Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.
  • Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, στον Λευκό Οίκο.
  • Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
  • Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.
  • Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.
  • Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.
  • Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
  • Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Πηγή: iefimerida.gr