Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:57: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 23:20

Τσίπρας: Γίναμε το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις εσωκομματικές εκλογές

«Γίναμε το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών στην Ελλάδα, και από τα πιο μαζικά στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Ηλίας Νικολακόπουλος δήλωσε νωρίτερα πως «η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 21:00».

Στη δήλωσή του σημείωσε ότι «η συμμετοχή στην εκλογή προέδρου που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα διεξήχθη πάρα πολύ καλά», σημειώνοντας πως «δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε χειρόγραφη καταγραφή».

Πότε θα έχουμε τα αποτελέσματα

Η εκτίμηση του είναι ότι η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα με λευκά και άκυρα.

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι αύριο το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα αλλά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία έστω κι αν προκάλεσαν καθυστερήσεις».

Τέλος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα για το Καταστατικό έχουν ολοκληρωθεί αλλά θα ανακοινωθούν αύριο, καθώς όπως είπε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας «δε νομίζω ότι αφορά το ευρύ κοινό».

Πηγή: newsit.gr