Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 19:47

Συνέδριο ΝΔ: Το πρόγραμμα 14ου Τακτικού Συνεδρίου 6,7, & 8 Μαΐου – «Δίπλα σε κάθε πολίτη»

Στις 6, 7 και 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ, πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα υπάρχουν περίπτερα του Be my Hero με στόχο την εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών, των συλλόγων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περίπτερο για την πρόληψη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως προς το οργανωτικό σκέλος του Συνεδρίου, οι εγγραφές των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή από τις 15:00 – 18:30, η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 14:00- 18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 16:00.

agrinionews.gr