Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 00:07

Κυβέρνηση: Η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία, ο Ανδρουλάκης δεν θέλει συνεργασία με τη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποκλείει ξεκάθαρα τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αφού επιδιώκει κυβέρνηση με κορμό την σοσιαλδημοκρατία

«Η εκδοχή Ανδρουλάκη για την αξιόπιστη απάντηση στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο συνέδριο του ΟΙικονομικού Ταχυδρόμου.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ των προγραμματικών συνεργασιών – και μάλιστα από τον πρώτο γύρο των εκλογών, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό που θα επιδιώξει είναι η αλλαγή των συσχετισμών με ένα μεγάλο ποσοστό για το κόμμα του, το οποίο στη συνέχεια θα γίνει ο κορμός μίας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος. Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας.

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις Οικονόμου το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΊΝΑΛ ανέφερε:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε και σήμερα τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κινήματος στο ζήτημα των προγραμματικών συνεργασιών. Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ επιστρατεύει τις συνεργασίες όχι γιατί τις πιστεύει, αλλά γιατί αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι».

agrinionews.gr