Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 19:55

Συνάντηση Κ. Καραγκούνη με εργαζομένους του ΕΚΑΒ Αγρινίου

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με εργαζομένους του ΕΚΑΒ Αγρινίου στην έδρα του ΕΚΑΒ το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου της πόλης.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Αγρινίου κ. Ζάχος Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος του σωματείου κ. Καραμάνης Βασίλειος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Αγρινίου κ. Τζίμας Γεώργιος, η γραμματέας του σωματείου καΒασιλογιάννη Βασιλική καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Αγρινίου και γενικά το σύστημα Υγείας, κυρίως μετά τα δυο χρόνια της πανδημίας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, κατά τα οποία  αντιμετώπισαν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα, το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου απόκρισης του ΕΚΑΒ Αγρινίου στην Πάτρα, εξέλιξη που θα δημιουργήσει δυσχέρειες στον χρόνο συνδρομής των οχημάτων του ΕΚΑΒ και στη διακομιδή των ασθενών και συμπολιτών μας όταν εκείνοι θα καλούν την υπηρεσία.

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα στέγασης του ΕΚΑΒ, καθώς για την ώρα η υπηρεσία φιλοξενείται σε κοντέινερ εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον άσκησης των καθηκόντων τους και ομόθυμα τοποθετήθηκαν ότι χρειάζεται να μεταφερθούν σε χώρο εντός των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του νέου νοσοκομείου. Παράλληλα, ανέφεραν στον βουλευτή και το πρόβλημα της υποστελέχωσης που υπάρχει στο ΕΚΑΒ αλλά και την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης νέων υπαλλήλων.

Ο κ. Καραγκούνης κατά τη συζήτηση προχώρησε σε διαδοχικά τηλεφωνήματα προκειμένου να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΚΑΒ Αγρινίου. Αρχικά επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας θέτοντας το ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου και την ανάγκη αυτό να παραμείνει στο Αγρίνιο. Η ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής από το Υπουργείο Υγείας ήταν πώς το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί πιο διεξοδικά και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή το ενδεχόμενο μιας τέτοιας μεταφοράς. Συμφωνήθηκε δε, να γίνει ειδικότερη συζήτηση στο αμέσως επόμενο διάστημα για το πολύ ουσιαστικό αυτό θέμα.

Για το ζήτημα της μετεγκατάστασης και των γενικότερων προβλημάτων της υπηρεσίας, υπήρξε επικοινωνία του κ. Καραγκούνη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο να συνδράμουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στην εν λόγω μετεγκατάσταση. Εν συνεχεία, ο βουλευτής συνομίλησε τηλεφωνικώς και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη, ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία αποκρίθηκε στα ζητήματα αυτά και κανονίστηκε να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών, συνάντηση μεταξύ του ιδίου και εκπροσώπων της υπηρεσίας.

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Αγρινίου για να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

sinidisi.gr