Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 17:53

Γ. Βαρεμένος : Καθυστερεί η αναπλήρωση των γιατρών που συνταξιοδοτούνται

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έθιξε μεταξύ άλλων το ζήτημα της καθυστέρησης που υπάρχει στην αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις γιατρών.

«Το Δεκέμβριο έφυγαν από το νοσοκομείο Αγρινίου με σύνταξη 7 γιατροί. Τον επόμενο μήνα υπέβαλαν χαρτιά για συνταξιοδότηση άλλοι 3 γιατροί. Και δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναπλήρωση αυτών των 10 γιατρών» ανέφερε ο Γ. Βαρεμένος και πρόσθεσε: «στο Μεσολόγγι, ο διοικητής αναγκάζεται να πηγαινοφέρνει γιατρούς για να μπαλώσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καταργεί οργανικές θέσεις και τις μετατρέπει σε θέσεις νοσηλευτών, χωρίς αύξηση της δαπάνης».

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τη διαχείριση της πανδημίας έχει πολλές επιμέρους διαστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις με τον τρόπο που γίνεται αυτή η αντιπαράθεση δυσκολεύεται κανείς να βγάλει συμπέρασμα. Πάντως αυτό που ανέφερε ο Γ. Βαρεμένος για την καθυστέρηση στην αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις είναι μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ.

agrinioculture.gr