Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 19:19

Χ.Σταϊκούρας: «Δεν θα δώσουμε καμία οικονομική στήριξη - Και αυτά που ανακοινώσαμε θα τα αποσύρουμε»

Την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη ενίσχυση. 

«Θα πρέπει να μαζευόμαστε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας σταδιακά θα αποσύρονται»!

«Όχι» στην πρόταση της αντιπολίτευση για την μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα και «όχι» στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και από τον Γιάννη Οικονόμου που υποστήριξε ότι «τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε περιπέτειες και να πληγούν πάλι οι πιο αδύναμοι».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός επεσήμανε δε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιονομική πολιτική που ασκούμε».

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν άφησε ανοιχτό κανένα ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα αλλά ούτε και για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς όπως είπε αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτη.

«Τα περιθώρια είναι περιορισμένα. Όλα τα εξετάζουμε όλα τα έχουμε ποσοτικοποίηση, αλλά αν υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος τότε θα κατευθυνθεί όπου επιλέξουμε συλλογικά στην κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Πρόσθετη μείωση φόρου δεν μπορεί να γίνει ξεκαθάρισε απαντώντας για την ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς «όποια μείωση θα περάσει με απόλυτη βεβαιότητα στον πολίτη και δεν θα «χαθεί» στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο από πλευράς κυβέρνησης για ελάφρυνση των πολιτών «δεν είμαι σε θέση να σας πω για οποιοδήποτε μέτρο», αλλά αν υπάρξουν θα είναι στοχευμένα, υποσχέθηκε αόριστα ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός αρκέστηκε στα πενιχρά μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι «αυτά τα μέτρα δεν θα καλύψουν όλες τις απώλειες, αλλά πάντα ενεργούμε με βάση το δημοσιονομικό χώρο το ότι θα πρέπει το κάθε μέτρο να πηγαίνει στον πολίτη και για να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά», σημείωσε ο υπουργός.

pronews.gr