Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 23:59

Νέα Δημοκρατία: Διαγράφει τον Πέτρο Δούκα μετά τις δηλώσεις για τις πυρκαγιές στην Ηλεία

«Δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ», αναφέρει το κυβερνών κόμμα για τις επίμαχες δηλώσεις του

Στη διαγραφή του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, από τη Νέα Δημοκρατία, προχωρά το κυβερνών κόμμα μετά τις δηλώσεις του παρουσία του Σπήλιου Λιβανού, οι οποίες έφεραν νωρίτερα και την αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δείτε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης.

Η αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού

Υπενθυμίζεται πως την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η στάση του κ. Λιβανού παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα σε αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Όπως δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, ο υπουργός είχε μεταβεί στην Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου, για σύσκεψη που είχε ως θέμα τις αποζημιώσεις αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό.

Πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, ο κ. Δούκας είπε ότι το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε το κλίμα μετά από τις φονικές πυρκαγιές, επειδή μοίραζε λεφτά με τσάντες… σε όποιον μιλούσε ελληνικά.

Ο Λιβανός, αντί να αντιδράσει , έσπευσε να υπερθεματίσει – λέγοντας χαρακτηριστικά «κάνατε εποποιία εκείνη την περίοδο», ενώ όλη η συζήτηση μεταδιδόταν live στο facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με το που πληροφορήθηκε όσα ειπώθηκαν στο δημαρχείο Σπάρτης. Δεν περίμενε καν να μεταδοθεί το βίντεο στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ή να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση.

Αντέδρασε ακαριαία και του ζήτησε να παραιτηθεί παρόλο που θεωρείται στέλεχος προσκείμενο στον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

protothema.gr