Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 19:13

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) με πρωτοβουλία Π. Πολάκη για αρχειοθέτηση δικογραφίας NOVARTIS ως προς τους Γεωργιάδη - Αβραμόπουλο

Σαράντα εννέα (49) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία του Βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη, κατέθεσαν σήμερα 31-1-2022 στη Βουλή Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή η Πράξη Αρχειοθέτησης της δικογραφίας που αφορά στους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο για το σκάνδαλο NOVARTIS.

Στην Αίτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρουν ότι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ, μετά από πέντε σχεδόν έτη ερευνών, τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης και πρώην Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Eπιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο της NOVARTIS. Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο κ. Γεωργιάδης στις επανειλημμένες δηλώσεις του, αναφέρουν και επικαλούνται μεμονωμένα και επιλεκτικά αποσπάσματα της Πράξης Αρχειοθέτησης, χωρίς ποτέ αυτή να έχει δημοσιοποιηθεί κατά το πλήρες κείμενό της.   

Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι, επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας με διεθνείς προεκτάσεις, για το οποίο η εμπλεκόμενη εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως πρόστιμο ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α. και επειδή η Πράξη Αρχειοθέτησης αφορά σε δημόσια πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ασκήσει και στην περίπτωση του Ά. Γεωργιάδη εξακολουθούν να ασκούν υπουργικά καθήκοντα, επιβάλλεται, τόσο από την ανάγκη διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας, όσο και από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών, να δημοσιοποιηθεί  το πλήρες κείμενο  και σκεπτικό αυτής της Πράξης. 

Οι Αιτούντες Βουλευτές

Πολάκης Παύλος

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη

Αλεξιάδης Τρύφων 

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σια)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βερναρδάκης Χριστόφορος 

Βέττα Καλλιόπη

Γεροβασίλη Όλγα

Γιαννούλης Χρήστος

Γκαρά Νατάσσα

Γκιόλας Γιάννης

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζαχαριάδης Κώστας

Ζεϊμπέκ Χουσεϊν

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόκκαλης  Βασίλειος

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ξανθόπουλος Θεόφιλος 

Ξανθός Ανδρέας

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παππάς Νικόλαος

Πούλου Παναγιού

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκούφα Μπέττυ

Σπίρτζης Χρήστος

Συρμαλένιος  Νίκος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζάκρη Θεοδώρα

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γιώργος

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία