Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 23:14

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχετε τελειώσει, εκλογές τώρα – Κυβερνάτε εσείς ή ο Φουρθιώτης;

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά και ζείτε σε παράλληλο σύμπαν», ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής

Σφοδρή επίθεση, για όλα τα μέτωπα της πολιτικής επικαιρότητας, με βασικές αιχμές την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια, αλλά και τον Μένιο Φουρθιώτη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκε την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που αντιμετώπισε, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι το μόνο που επιδιώκει είναι η κερδοφορία της ολιγαρχίας, ενώ αφιέρωσε πολύ μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στην υπόθεση Φουρθιώτη και στα στις σχέσεις που ισχυρίζεται ότι είχε με μέλη της κυβέρνησης ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής.

«Είστε κλεισμένος σε μία «γυάλα» αυλοκολάκων και δημοσκόπων. Γιατί όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο και αντικείμενο χλευασμού, έχει τελειώσει. Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει πολιτικά. Όχι μόνο γιατί αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε, αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε, εσείςσυνεχίζετε το ίδιο βιολί μία επικοινωνίας. Δεν συμπεριφέρεστε ως πρωθυπουργός που πρέπει να λογοδοτεί, αλλά σαν πρίγκιπας, που η εξουσία του ανήκει κληρονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αντί να απολογηθείτε στον ελληνικό λαό γιατί μια από τις βασικές σας υποσχέσεις ήταν ότι θα φτιάξετε επιτελικό κράτος και έχετε φτιάξει ένα επιτελικό μπάχαλο. Που όταν πιάνει φωτιά με δυο μποφορ καίγεται η μισή Ελλάδα και όταν βρέχει πλημυρίζουμε, και όταν χιονίζει προβλεπόμενα κλείνουν οι κεντρικές αρτηρίες της Πρωτεύουσας. Και αντί να πείτε αποτύχαμε, είχατε το θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, απάντησε σε όλα όσα του καταλογίζει η κυβερνητική πλευρά για το Μάτι. «Πάλι ως ασπίδα σας, η τραγωδία στο Μάτι. Το Μάτι κύριε Πρωθυπουργέ ήταν ένα συλλογικό τραύμα. Το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις ευθύνες σας», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

«Το επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι»

«Που ήταν αλήθεια προχθές εκείνος ο σύμβουλός σας ο κος Συνολάκης, να σας δώσει το σχέδιό του να εκκενώσετε την Αττική Οδό και τη Μαραθώνος και την Κατεχάκη και την Μεσογείων, όχι σε 25 λεπτά σε 25 ώρες ; Που ήταν οι γνώσεις σας, η τεχνοκρατική σας επάρκεια; Θάφτηκαν όλα μέσα στο χιόνι. Όπως πνίγηκαν στις πλημμύρες. Όπως κάηκαν στις πυρκαγιές με δύο μποφορ.

Που ήταν το περιβόητο 112; Όταν έμειναν άνθρωποι μέσα στη παγωνιά, χωρίς νερό και φαγητό επί 30 ώρες και δεν είχαν καμία ενημέρωση. Που ήταν να τους στείλετε ένα μήνυμα για οδηγίες; Για το τι πρέπει να κάνουν. Πως θα επιβιώσουν.Και που ήταν το κράτος όλες αυτές τις ώρες ;

Ακόμη και ο στρατός που επενέβη εσπευσμένα και χωρίς σχέδιο, τη Τρίτη το πρωί, την ώρα που επιχειρούσαν οι στρατιώτες για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και οδηγών, έλαβαν εντολή να αφήσουν ότι κάνουν και να μαζευτούν στην έξοδο 10, όπου ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργία για να πάρουνε πλάνα. Όλα πια για την επικοινωνία. Ντροπή!».

«Φταίνε όλοι οι άλλοι»

Αλλά βέβαια μας είπατε ότι ζητήσατε συγνώμη. Παρότι από ότι καταλάβαμε φταίνε όλοι ο άλλοι. Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι, ενώ συνήθως πέφτει νύχτα. Φταίει η ΕΜΥ που δεν μας ενημέρωσε. Φταίνε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες. Και αυτοί δικοί σας όμως είναι. Φταίνε οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι και η εταιρία των τραίνων.

Φταίει που η Κατεχάκη και η Μεσογείων δεν είναι στην ελληνική επικράτεια. Είναι σε άλλη χώρα. Φταίνε όλοι οι άλλοι. Και μας λέτε, για να πεισθούμε ότι φταίνε οι άλλοι ότι κάνατε μάλιστα και κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Τελικά ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή τη κυβέρνηση ήταν ο κος Φουρθιώτης.

«Χρωστάτε πολλές συγνώμες»

Αλλά μας είπατε και μια συγνώμη και καθαρίσατε. Πως το λέει ο λαός μας: Από τότε που βρέθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Όχι κύριε Μητσοτάκη δε καθαρίσατε. Φοβάμαι ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη, για να καθαρίσετε. Γιατί χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες.

Χρωστάτε 23.275 συγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της στη πανδημία. Και είναι χιλιάδες αυτές οι οικογένειες, που έχασαν άδικα τον άνθρωπό τους. Γιατί εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Και μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι είναι το ίδιο κάποιος να είναι διασωληνομένος εντός ΜΕΘ και το ίδιο εκτός.

Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που φοβάται το αύριο και βλέπει το μισθό να τελειώνει στη μέση του μήνα και ξεπαγιάζει μέσα στο χειμώνα. Γιατί εσείς, ενθαρρύνατε και διευκολύνατε τους κερδοσκόπους να επιβάλουν κεφαλικό φόρο στην κοινωνική πλειοψηφία με την εκτίναξη των τιμών, σε βασικά είδη κατανάλωσης.

Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες, γιατί εσείς, προσωπικά εσείς παίξατε με τον πατριωτισμό τους. Εκμεταλλευτήκατε την αγάπη τους για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, και τους κοροϊδέψατε με το πιο χυδαίο τρόπο για να κερδίσετε κάποιες ψήφους.

Χρωστάτε, τέλος, 103 συγγνώμες στις οικογένειες όσων χάθηκαν στο Μάτι, και σε κάθε συγκλονισμένο από την ανθρωπιστική εκείνη καταστροφή πολίτη. Γιατί εσείς, προσωπικά, κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί για να σκαρφαλώσετε στην κυβέρνηση. Ενώ ξέρατε, το ομολογήσατε αργότερα, πώς, γιατί, και σε πόσο ελάχιστο χρόνο, συντελέστηκε αυτή η ανείπωτη τραγωδία. Χρωστάτε όλες αυτές τις συγνώμες.

«Προχωρήστε σε εκλογές»

Αλήθεια, αφού είστε τόσο βέβαιος ότι υπερέχετε και θα μας νικήσετε στις εκλογές. Αφού, όπως υπεροπτικά δηλώνετε, απολαμβάνεται δημοσκοπική μονοκρατορία και εμείς δημοσκοπική κατάρρευση. Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε τις εκλογές;

Γιατί δε σπεύδετε να αποδείξετε την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό σας; Ιδού η κάλπη λοιπόν. Η δημοκρατία περιορίζεται, αλλά δεν καταργείται από την πανδημία. Από τη δημοκρατική κάθαρση των εκλογών όμως, προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη για τα τελευταία κατορθώματά σας.

Γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που απολαμβάνουν δημοσκοπική άνοιξη παρά το βαρύ χειμώνα των επιλογών τους, δεν επιθυμούν εκλογές. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν καταστρέφεται τις επιδιώκει με κάθε τρόπο; Μήπως τρελάθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί; Ή μήπως γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την εικονική πραγματικότητα που θέλετε να επιβάλετε.

«Μιλάτε για κράτος, αλλά το μισείται»

Πως να έχουμε αποτελεσματικό και επιτελικό κράτος, όταν εσείς έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος; Πως να έχουμε πολιτική και κοινωνική προστασία όταν εσείς απεχθάνεστε οτιδήποτε δημόσιο και αγαπάτε μόνο κάθε τι ιδιωτικό;

Ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, ιδιωτικοποιήσεις στη παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, ιδιωτικοποιήσεις στις υποδομές, ιδιωτικοποιήσεις παντού. Πως θέλετε να έχουμε κράτος; Και μάλιστα επιτελικό;

Η Ελλάδα στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας θανάτων ανά εκατομμύριο και στις ψηλότερες θέσεις στον κόσμο από τη πανδημία, κι εσείς βάζετε λουκέτο στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης. Λουκέτο σε νοσοκομεία που περιθάλπει παιδιά εν μέσω πανδημίας! Και δεν έχετε καμιά ντροπή, να προωθείτε την εισβολή της κερδοσκοπίας στη δημόσια Υγεία. Το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει το μήνα με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα και εσείς ιδιωτικοποιείτε πλήρως τη ΔΕΗ και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Ποιο κράτος λοιπόν και ποια δημόσια ωφέλεια; Θα αυτορυθμιστεί η αγορά, μας λέτε. Και για να διευκολύνετε την αυτορρύθμιση της αγοράς στερήσατε τη χώρα από το πιο ισχυρό όπλο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Και τώρα που οι τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, και στα είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν σε απλησίαστα ύψη, θυμηθήκατε ότι το κύμα ακρίβειας είναι διεθνές φαινόμενο. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε. Περιμένετε από το Θεό του κέρδους να το λύσει, μοιράζοντας κάποια ψίχουλα σε όσους πλήττονται. Πως θα παγώσουν λοιπόν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Και με τη πανδημία τα ίδια. Για ποιο κράτος; Αφού δεν το θέλετε να παρεμβαίνει. Ούτε καν να υπάρχει. Αφήσατε τα τεστ pcr να φτάσουν σε τιμές που παραπέμπουν σε μαύρη αγορά της κατοχής.

Για ποιο κράτος μιλάτε; Δύο χρόνια τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και αφήνετε τα ιδιωτικά έξω από τη μάχη. Να έχουν δικαίωμα κάνουν επιλογή σε ασθενείς, να μη παίρνουν βαριά περιστατικά. Να μη γεμίζουν κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά να λαμβάνουν χρυσή αποζημίωση. Για ποιο κράτος λοιπόν μιλάτε; Αφού αποδείχτηκε τόσο κερδοφόρα η Νοβάρτις, αποφασίσατε να κάνετε κι ένα ΕΣΥ-Νοβάρτις.

«Εσείς με τα συμφέροντα, εμείς με τους πολλούς»

Αυτή είναι όμως η δική σας ιδεολογία. Ή πιο σωστά ιδεοληψία. Μια χυδαία αντίληψη για την ασυδοσία του κέρδους. Ένα δόγμα και μια αποστολή σχεδόν θρησκευτικού χαρακτήρα: Να ενισχύουν, να επιδοτούν, να διευκολύνουν, με κάθε τρόπο τον κόσμο του πλούτου.

Και να φυλακίζουν με νόμους, καταστολή, και απαγορεύσεις, την εργασία, την εργατική τάξη, τους μισθωτούς, που οι διεκδικήσεις τους θεωρούνται εμπόδιο στην απρόσκοπτη κερδοφορία. Γιατί έτσι, δήθεν, μας λέτε ότι με τον πολλαπλασιασμό των κερδών, ο πλούτος θα γίνει επένδυση, και η επένδυση θέσεις εργασίας και καλοί μισθοί. Κι ύστερα ζήσαμε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα, στο σπίτι του Βολτέρου!

Και αυτή είναι η μεγάλη και αδυσώπητη διαφορά μας κύριε Μητσοτάκη. Ότι εσείς είστε με τα συμφέροντα των λίγων και μισείτε το κράτος. Εμείς με τα συμφέροντα των πολλών και πιστεύουμε σε ένα ισχυρό, αποτελεσματικό και ανθρώπινο κράτος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιο έντιμη»

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη και καθαρή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.

Βγάλαμε τη χώρα από τη χαράδρα της χρεοκοπίας στην οποία εσείς με τους συνοδοιπόρους σας την οδηγήσατε μέσα από τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις, τον νεποτισμό.

Μας φορτώσατε την επιτροπεία και το ΔΝΤ και όταν μείς κάναμε τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, εσείς συμμαχήσατε, ανοιχτά με τους τοποτηρητές. Γερούν γερά φωνλαζατε, το θυμάστε; Πάρτε τα λεφτά σας από τις ελληνικές τράπεζες, έλεγαν τα στελέχη σας στα κανάλια. Το θυμάστε;

«Πάρτι απευθείας αναθέσεων»

Και σήμερα που βγάλαμε τη χώρα και την οικονομία με ασφάλεια από το βούρκο της χρεοκοπία, εσείς ήρθατε και έχετε στήσει πάρτυ χειρότερο από αυτό των ημερών της αφθονίας που μας οδήγησαν στη κρίση.

Πέντε δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις και με κλειστούς διαγωνισμούς μοιράσατε, μέσα σε δεκαοκτώ μήνες, εν ονόματι της πανδημίας, κύριε Μητσοτάκη. Επιχειρήσεις αμορτισέρ, μανάβικα, κουμπάροι και κολλητοί, εταιρίες που δημιουργήθηκαν εικοσιτετράωρα πριν πάρουν τη «δουλειά», πεθερές και συννυφάδες, σε ένα πρωτοφανές πάρτι διανομής του δημόσιου χρήματος.

Κι όλα αυτά όταν από το ΕΣΥ κόψατε στον προϋπολογισμό σας πάνω από 800 εκατομμύρια. Γιατί έπρεπε να μη γίνουν σπατάλες! Ώρες-ώρες ντρέπεται και η ντροπή να σας ακούει.

«Κυβερνάτε εσείς ή ο Φουρθιώτης;»

Και έρχομαι τώρα στον κατήφορο που δεν έχει τέλος και έχει να κάνει με τις στενές σας σχέσεις με έναν αστέρα της trash tv, που κουβαλάει περισσότερες από 30 εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Και που επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επι των τιμών. Με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε.

Δε θα ασχοληθώ με τον κο Καθηγητή. Τι να πω για τον κύριο Καθηγητή; Κρίμα θα πω, μόνο κρίμα (εννοεί τον Γιώργο Γεραπετρίτη). Γιατί είναι πραγματικά θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, από έναν άνθρωπο της νύχτας. Είναι θλιβερό όχι μόνο για τον υπουργό, όχι μόνο για τη κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Εσείς τη κυβερνάτε ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μαξίμου.Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικό παρουσιαστή; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε;

Σας ενημέρωσε ο κος Βρούτσης που όταν προσπάθησε να το σταματήσει, μπήκε με μπράβους στο υπουργείο να τον τρομοκρατήσει; Ή δε σας ενημέρωσε; Και μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο, όχι ο Φουρθιώτης. Ή μήπως τα αγνοείτε όλα αυτά ;

Αν τα αγνοείτε να σας βοηθήσω εγώ : Από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ αποστέλλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και στο ΣΕΠΕ για τη διενέργεια έρευνας για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Φουρθιώτη.

Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν όντως λειτουργούν νόμιμα, ή αν λειτουργούν ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων. Τα γνωρίζετε αυτά;

Από τις 13 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με τον ΜΦ γνωρίζουμε ότι έχουν πιστωθεί ως επιστρεπτέες προκαταβολές, σε 11 από αυτές το συνολικό ποσό των 194.883,32 ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56.987,33 ευρώ. Τα γνωρίζετε ;

Μιλάμε για το συνολικό ποσό των 250.870, 65 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV.

Διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης! Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, όπως καλά επίσης γνωρίζουμε, αν εσείς κε Μητσοτάκη δε γνωρίζετε, έχει ολοκληρωθεί.

Ερώτημα: Έχει διαβιβαστεί ή όχι στην οικονομική εισαγγελία; Από πότε έχει διαβιβαστεί; Και γιατί καθυστερεί; Μπορείτε μήπως να μας εξηγήσετε αυτή την αδράνεια; Τα γνωρίζει αυτά που λέω ο κ. Γεραπετρίτης; Ή τα ακούει για πρώτη φορά;

Μήπως κύριε καθηγητά, θέλετε να μας ξαναπείτε αν τον ξέρετε τον κύριο; Αν επιτρέπεται να συνομιλείτε μαζί του στον ενικό ή στο πληθυντικό; Και για ποιο πράγμα ακριβώς; Για το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης; Και αυτοί οι έλεγχοι; Γνωρίζετε κάτι; Σε ποιο βαθμό και για ποιόν λόγο; Και τι θα πει: «Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάστε;». Για ποιους το λέτε αυτό; Για τους εισαγγελείς που τον κυνηγούν; Για τον Βρούτση που τον καταγγέλλει; Για εμάς που στοχοποιεί; Για ποιους το γράψατε;

«Τα ξέρατε όλα κ.Μητσοτάκη, σας έχει στο χέρι»

Αλλά επανέρχομαι στον κο Μητσοτάκη, γιατί εκεί είναι το ζήτημα και όχι σε εσάς. Τα ερωτήματα που σας απεύθυνα είναι προφανώς ρητορικά. Γιατί όλα τα ξέρετε. Και όλα τα συγκαλύπτετε. Αν δεν είναι έτσι, θα είχατε αποπέμψει από τη πρώτη ώρα το δεξί σας χέρι. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Έχει στο χέρι εσάς κύριε Πρωθυπουργέ. Και το ερώτημα είναι γιατί;

Η απάντηση ότι μια κυβέρνηση που ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας είχε ανάγκη το κανάλι του Φουρθιώτη, δεν μπορεί να γίνει πιστευτή. Ελπίζω να βρείτε κάποια σοβαρότερη εξήγηση στην ομιλία σας.

Αλλιώς ο βούρκος στον οποίο επιπλέετε, πολύ σύντομα θα σας καταπιεί. Και αυτό δε θα είναι ένα καλό πολιτικό τέλος για ένα πρωθυπουργό.

«Να προκηρύξετε εκλογές»

Αν δεν έχετε σήμερα να δώστε μια σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα, μια είναι η επιλογή αξιοπρέπειας κύριε Μητσοτάκη. Να παραιτηθείτε. Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές. Δώστε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα άμεσα να σας κρίνει, πριν είναι αργά για σας, για τη χώρα, για όλους μας. Έχετε κοστίσει και κοστίζετε ακριβά στο λαό και στη χώρα. Φτάνει!

«Ο τόπος έχει ανάγκη μία νέα κυβέρνηση»

Μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει ο κατήφορος. Θα αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Θα επανέλθει το αίσθημα τη ασφάλειας. Θα επανεκκινήσει την οικονομία διαγράφοντας ή μειώνοντας δραστικά τα χρέη της πανδημίας. Θα προστατευτεί αποτελεσματικά το μέσο νοικοκυριό από τη λαίλαπα της ακρίβειας, στο ρεύμα και στα ήδη πρώτης ανάγκης. Με πάγωμα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με μείωση του ΕΦΚ στο ρεύμα, με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Και κύριοι της δημοκρατική αντιπολίτευσης, μην υποτιμάτε τη συγκεκριμένη ανάγκη. Μόνο με εκλογές Θα απελευθερωθεί η εργασία, με τη κατάργηση από την πρώτη εβδομάδα όλου το νομικού οπλοστάσιο κατά του οχτάωρου, των πληρωμένων υπερωριών, του δικαιώματος στην απεργία.

Θα αυξηθεί άμεσα ο βασικός μισθός στα 800 ευρώ και η αύξηση αυτή θα περάσει σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια.

Θα ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ, με χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, με γενναία αύξηση στις αμοιβές του προσωπικού, και μονιμοποίηση όλων όσοι σήμερα απασχολούνται με σχέσεις ορισμένου χρόνου.

Θα διανεμηθούν με δικαιοσύνη τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όχι στους ημέτερους αλλά στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Και τη διαδεδομένη διαφθορά θα αντικαταστήσει η δικαιοσύνη.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, όλους τους έλληνες, να σταθούν στο πλευρό μας

newsbomb.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 23:22