Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 10:56

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο – Οι σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο και πως γίνονται σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Επίσης μίλησε για την οικονομία, τον εμβολιασμό, τα Ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, όπου ανέλυσε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Όπως είπε, θα υπάρξουν νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο, μίλησε για αλλαγή του dna της οικονομίας ενώ ξεκαθάρισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, για τους εμβολιασμούς και μία πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες ηλικιακές ομάδες ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή.

Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κομματικοποιεί την πανδημία χρησιμοποιώντας εμπρηστική ρητορική με έναν «τρόπο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα».

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ώστε να αξιολογηθεί συνολικά η κυβέρνηση για το έργο, τις μεταρρυθμίσεις της και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές.

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ
Για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εκτίμησε ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με τον πρόεδρο που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία προσβλέποντας σε μία ουσιαστική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις»
Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική του συγκλίνει στην «αλλαγή του DNA της οικονομίας» με ένα πρότυπο ανάπτυξης που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως είπε, οι δύο μεγάλες προκλήσεις τώρα είναι η ψηφιακή επανάσταση και της κλιματικής αλλαγής.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετες δημοσιονομικές ενισχύσεις πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί, αλλά σημειώνει ότι η επόμενη σημαντική δέσμη μείωσης φόρων θα αφορά στην κατανάλωση με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και την ανάπτυξη.

«Νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο»
Παράλληλα ανέφερε πως έρχονται νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο. «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ήδη εξετάζει την αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο το Δεκέμβριο όπου οι καταναλώσεις είναι αυξημένες, ενώ ανάλογη πρόνοια θα ληφθεί και για το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οποιαδήποτε ένταση από την πλευρά της Άγκυρας θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας καθώς θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ως μόνη λύση την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών μας.

Ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης
Για τους νέους ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η απόφασή του να ενισχύσει την τεχνική εκπαίδευση θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου καθώς ήδη οι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ ως μεγαλύτερη πρόκληση έθεσε την εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής για τη βελτίωση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της νέας γενιάς.

tempo24.gr