Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 17:55

Εξοντωτικές αυξήσεις σε ρεύμα και τρόφιμα: Τεράστιο το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας

Με χιούμορ αλλά και αμφισβητώντας ολόκληρο το πολιτικό σύστημα παλεύουν οι πολίτες να βρουν το δίκιο τους

Τεράστιο το κύμα δυσαρέσκειας  των πολιτών από τις αδιανόητες αυξήσεις σε ενέργεια και βασικά είδη διατροφής, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες. 

Mε ανάρτηση του στο Facebook  αναγνώστης του Pronwes.gr σχολιάζει γλαφυρά το γεγονός ότι καλείται να πληρώσει 300 ευρώ στην ΔΕΗ, με κατανάλωση ρεύματος μόνο 80 ευρώ! 

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα υπόλοιπα χρήματα πάνε σε φόρους. Φόροι και εισφορές για τρίτους και κυρίως για τις περίφημες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τις οποίες πληρώνουμε όλοι μας χρυσάφι ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο την εσωτερική ζήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι με τιw φωτιές γλυτώσαμε το γενικό μπλακ άουτ, κάνοντας εισαγωγή ρεύματος από την γειτονική Βουλγαρία η οποία φυσικά παρήγαγε αυτό το ρεύμα με λιγνίτες ! Και το πιο παρανοϊκό από όλα είναι ότι εμείς έχουμε λιγνίτες αλλά τους καταργούμε και κλείνουμε τα εργοστάσια μας εναρμονιζόμενοι με τις παράλογες οδηγίες για την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής( σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε και σε αυτό το χοντρό παραμύθι).

 Ο αναγνώστης στην ανάρτηση του καταλήγει λέγοντας: «Συνεχίστε να ψηφίζετε αυτούς που θα βολέψουν τα παιδιά σας στο δημόσιο και να δω πόσο θα αντέξετε με κεριά και ξυλόσομπες...» 

Και αυτά είναι λίγα μόνο από όσα ψέλνει καθημερινώς ο κόσμος στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα. Και θα λέγαμε πως είναι και  ήπιο τόνο ειπωμένα σε σχέση με όσα βλέπουμε καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

pronews.gr

Διαβάστηκε 612 φορές