Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 13:44

Ιωάννης Παλαιοκρασάς: Το συγκινητικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της ΝΔ

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασά, σε ηλικία 85 ετών.

Με ένα προσωπικό μήνυμα, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως ο Ιωάννης Παλαιοκρασας – που ήταν υπουργός επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – ήταν ένα «διαλεχτό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

Σημειώνει πως ήταν ένας πολιτικός ακέραιος και αποδοτικός, που προσέφερε και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη απλόχερα τις συμβουλές του.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού
«Με συντριβή αποχαιρετώ έναν σπουδαίο και πάντοτε αθόρυβο πρωταγωνιστή της δημόσιας ζωής. Έναν ικανότατο υπουργό, πετυχημένο Ευρωπαίο Επίτροπο, συνεπή βουλευτή και διαλεχτό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Έναν υπέροχο άνθρωπο, επιστήμονα και οικογενειάρχη.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς υπήρξε ο Υπουργός Οικονομικών που, στο διάστημα 1990-1992, κατόρθωσε να επαναφέρει σε πλεονάσματα την εθνική οικονομία, αυξάνοντας σημαντικά τα δημόσια έσοδα. Αλλά και, αργότερα, ως Επίτροπος, πλέον, της χώρας, προειδοποιούσε για την κρίση, που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προσέφερε και σε μένα απλόχερα τις συμβουλές του. Νιώθω τυχερός που τον γνώρισα και οπλίστηκα με τη σκέψη και τα συμπεράσματα της εμπειρίας του. Μία εμπειρία που σημαδεύτηκε και από οριακές στιγμές όπως η απόπειρα δολοφονίας του σε μία άνανδρη επίθεση της τρομοκρατίας που στοίχισε τη ζωή του Θάνου Αξαρλιάν.

Μία στιγμή-πληγή για την Ελλάδα. Έτσι, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς περνά στην Ιστορία ως ακέραιος και αποδοτικός για την πατρίδα του πολιτικός. Ως εργατικός βουλευτής των αγαπημένων του Κυκλάδων. Ως απλός και διακριτικός, αληθινός πολίτης στην κυριολεξία. Αλλά και ως σύμβολο καταδίκης της βίας και ενότητας του λαού μας για μια καλύτερη δημοκρατική ζωή.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μαζί του. Και σφίγγω με θλίψη το χέρι της συζύγου, των παιδιών του και όλων των δικών του ανθρώπων».

Πηγή: newsit.gr