Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 21:42

Η συντριβή των Ιεραρχών!

Ποιός είπε πως η σιωπή είναι χρυσός;  «Το σιωπάν δοκεί συναινείν» είπαν οι σοφοί παππούδες μας και συμπλήρωσε ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής Κ. Καβάφης: «Η σιγή είναι βαρεία νόσος, σκιά και νυξ! Ο λόγος είναι αλήθεια, ζωή, αθανασία». Λαλήσωμεν λοιπόν, αφού «ομοίωμα επλάσθημεν του Λόγου, αφού λαλεί εντός μας η θεία σκέψη, της ψυχής η άυλος ομιλία»!

Σεβαστοί Ιεράρχες, παραδεχτείτε το: Έχετε υποστεί μια απόλυτη συντριβή!

Η Στρατηγική ήττα της κορυφής της Ιεραρχίας της Εκκλησίας (Αρχιεπίσκοπος με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο), στα πλαίσια της «αντιπαράθεσης» με την κυβέρνηση στο θέμα του γνωστού «κορωνοϊού», κατέληξε σε συντριπτική ήττα όλων (σχεδόν) υμών των Ιεραρχών από τους ξένους και εγχώριους εχθρούς της Εκκλησίας μας.

Ήττα σημαίνει να χάνεις από τον αντίπαλό σου τον πόλεμο ή οποιοδήποτε αγώνα. Συντριβή σημαίνει σύγκρουση και συνακόλουθη διάλυση, εξόντωση, καταστροφή, σύνθλιψη, καταρράκωση. Συντριπτική δε ήττα, είναι η τόσο μεγάλη ήττα που επιφέρει συντριβή σε όλα τα επίπεδα.

Αρχικά,  η κυβέρνηση, στα πλαίσια της συγκράτησης της εξάπλωσης του περίεργου «κορωνοϊού», με ένα tweet του πρωθυπουργού, που έδειξε ότι δεν υπολογίζει την Ιεραρχία ούτε σέβεται την Εκκλησία, αποφάσισε να κλείσει τους ιερούς ναούς, εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και να απαγορεύσει κάθε είδους ιερή ακολουθία, πλην κάποιων «κεκλεισμένων των θυρών», ακόμη και κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και της Ανάστασης του Χριστού μας. Το γεγονός αυτό βέβαια συμπαρέσυρε πλήθος άλλων απαγορεύσεων, πολύ βασικών για τους πιστούς, όπως οποιαδήποτε προσέγγιση των ιερών ναών, Εξομολόγηση, Θεία Ευχαριστία (Κοινωνία), μεταφορά του Αγίου Φωτός, κτύπημα των καμπάνων, μετάδοση των ακολουθιών δια μεγαφώνων, απόδοση τιμών στους νεκρούς στα νεκροταφεία κλπ.

Επιπλέον, υποβαθμίστηκε σημαντικά ο ρόλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, δίνοντας την εντύπωση ότι αποτελεί μια απλή διεύθυνση κάποιου υπουργείου που απλά δέχεται εντολές και τις εκτελεί. Θεωρήθηκε ανίκανη να μπορέσει να βάλλει τάξη στους ιερούς ναούς και να γίνονται οι ακολουθίες με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Το χειρότερο όλων, κάτι που αποτέλεσε και βασικό στόχο των εχθρών του Χριστού και της Εκκλησίας, είναι ότι πολεμήθηκε η Θεία Κοινωνία, με τις διάφορες θεωρίες περί μετάδοσης του ιού, και ουσιαστικά ποινικοποιήθηκε. Τέλος, συνελήφθησαν ιερείς και ιεράρχες από τις αστυνομικές αρχές και σύρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα ως παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και στη συνέχεια  φιμώθηκαν από την ίδια την Ιεραρχία και εγκαταλείφθηκαν οι πραγματικοί αγωνιστές που είναι δίπλα στο λαό, δηλ. ιερείς που αντέδρασαν.

Η κορυφή της Ιεραρχίας με διαρκείς παλινωδίες προσπάθησε από τη μια πλευρά να μην έρθει αντιμέτωπη με την κυβέρνηση, η οποία σταθερά και ακλόνητα επέμεινε στις αποφάσεις της, και από την άλλη πλευρά να πείσει τον πιστό λαό ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, ψελλίζοντας δικαιολογίες, όπως «μπόρα είναι θα περάσει», «ας κάνουμε εμείς υπακοή να μην ρίξουν επάνω μας την ευθύνη της εξάπλωσης του ιού», «δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε πρόστιμα», «ας έχουμε πίστη και όλα θα περάσουν» και άλλα τινά.

Στη συνέχεια, παγιώθηκε μια κατάσταση κατά την οποία οι Ιεροί Ναοί μετατράπηκαν σε τόπους μασκοφόρων, με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πιστού λαού να απομακρυνθεί και να μην εκκλησιάζεται. Βλέπουμε δε και την τραγική περίπτωση ιερείς να κοινωνούν στους πιστούς τον Χριστό, δηλ. την Ζωή, φορώντας μάσκα!

Σεβαστοί Ιεράρχες!

-Απωλέσατε την αίγλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία υποβιβάστηκε πολύ στην εκτίμηση των πολιτών ως θεσμός.

-Υποκύψατε στις πιέσεις των πολιτικών, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι δεν συγκαταλέγονται στον πιστό λαό του Θεού.

-Παραδώσατε αμαχητί την εξουσία την οποία κατείχατε σε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). 

-Παραδώσατε τα κλειδιά των Ιερών Ναών στην πολιτεία, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν αστυνομικοί για «έλεγχο τήρησης μέτρων και επιβολή προστίμων!», γεγονός που παραπέμπει μάλλον στην Τουρκοκρατία ή στην Γερμανική Ναζιστική Κατοχή.

-Σταματήσατε τις λιτανείες, δείχνοντας ότι δεν τις πιστεύετε, ενώ διαχρονικά οι λιτανείες αποτελούσαν την λυτρωτική διέξοδο από τις πάσης φύσεως συμφορές που έπλητταν τον λαό.

-Αντικαταστήσατε τον αγιασμό με τα σκευάσματα ενός ψεκασμού μέσα στους ιερούς ναούς!

-Εκκοσμικεύσατε πλήρως την πνευματική ζωή των Χριστιανών και τις ιερές ακολουθίες.

-Πήρατε (οι περισσότεροι) σαφή θέση υπέρ των εμβολιασμών από εμβόλια που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, δηλ. προτρέψατε τον πιστό λαό του Θεού να καταστούν πειραματόζωα για να γίνουν πράξη τα έργα του διαβόλου, δηλ. η Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Και τώρα, τι μέλλει γενέσθαι;

Σύντομα θα λήξει αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία και μάλιστα πολλά θα αποκαλυφθούν για την λεγόμενη πανδημία. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβάλλεται να στηρίξει τον πιστό λαό του Θεού και να ανακτήσει το χαμένο μεγαλείο της. 

Σεβαστοί Ιεράρχες!

-Όταν αποσύρεστε από τις φανταχτερές αίθουσες των ιερών ναών και των επισκοπείων, όταν παύουν οι πάσης φύσεως υποκλίσεις από το προσωπικό του κοντινού σας περιβάλλοντος, όταν σταματούν οι Αίνοι και τα Μεγαλυνάρια, όταν μένετε μόνοι σας, σας παρακαλώ θερμά να κάνετε  ειλικρινή πνευματική ενδοσκόπηση και ταπεινή ψηλάφηση των γεγονότων και των χειρισμών σας. 

-Έχετε υποστεί μια ανείπωτη και πρωτοφανή στα χρονικά συντριβή από ένα πρωθυπουργό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα κάνει πράξη τις εντολές που παίρνει από το διευθυντήριο της αντίχριστης Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Δεν περίμενα και δεν περίμενε ο πιστός λαός τόσοι Ιεράρχες, με τέτοια προσόντα, με τόσες γνώσεις, με τόση δύναμη, με τέτοια εμπειρία ζωής, με τέτοια παρρησία, να προσκυνήσετε, να υποκύψετε σε ένα πιόνι της διεθνούς σκακιέρας, σε ένα άνθρωπο, που με την πρώτη σοβαρή αντίστασή σας θα είχε οπισθοχωρήσει.

Σεβαστοί Ιεράρχες, παραδεχτείτε το: Έχετε υποστεί μια απόλυτη συντριβή!

Λυπάμαι πολύ και θλίβομαι! Σας είχαμε πάντοτε πολύ ψηλά!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

πηγή φωτο: pentapostagma.gr

Διαβάστηκε 701 φορές