Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 20:30

Γεννηματά: «Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει τον δρόμο του ΚΙΝΑΛ για τη νέα αλλαγή»

Στις εσωκομματικές κάλπες κρίνονται οι προτάσεις για τη πορεία και την προοπτική της παράταξης, επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Στις εσωκομματικές μας κάλπες κρίνονται οι πολιτικές προτάσεις για την πορεία και την προοπτική της παράταξης. Που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία και την προοδευτική ταυτότητα της παράταξης», υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά σε εκτενή συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία», της Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει πώς επιθυμεί την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στον συντομότερο δυνατό χρόνο, με ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, άρτια οργανωμένη, με διαφάνεια, χωρίς καθυστερήσεις «για να μην λιμνάσουμε στην εσωστρέφεια ούτε να χάσουμε σε ετοιμότητα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει ότι αυτή είναι η στρατηγική που υπηρετεί, «χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παζάρια. Με καθαρή ιδεολογική ταυτότητα, συμβατή με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για την ανάκτηση των κοινωνικών συμμαχιών που χάσαμε τα χρόνια της κρίσης», όπως αναφέρει. Αφήνει σαφές αιχμές για εξωτερικούς παράγοντες και μέσα μαζικής ενημέρωσης που επιδιώκουν να καθορίσουν το αποτέλεσμα της ανάδειξης ηγεσίας.

Σχετικά, η Φώφη Γεννηματά τονίζει πως «τον τελικό λόγο τον έχει ο κόσμος της παράταξης και κανείς άλλος έξω από αυτήν. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, οικονομικά συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους, που επί χρόνια επιδιώκουν να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με το Κίνημα Αλλαγής, θα πάρουν την απάντηση τους. Δεν με αφορά η στήριξή τους, ούτε ο καλός τους λόγος. Γιατί ξέρω το αντίτιμο των δεσμεύσεων που συνεπάγεται. Οι δικές μου δεσμεύσεις έναντι του κόσμου της παράταξης είναι στον αντίποδα των επιθυμιών τους. Δεν με πτοεί η πολεμική τους με χτυπήματα και πισώπλατες μαχαιριές. Στήριγμα και ασπίδα μου είναι η κοινωνική πλειοψηφία που πιστεύει, ελπίζει και αγωνίζεται για μια ισχυρή ακηδεμόνευτη προοδευτική παράταξη στην υπηρεσία του λαού και του τόπου».

Σχετικά με τη συζήτηση για επιστροφή του ονόματος και του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά, επαναλαμβάνει ότι το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής.

«… Έκανα τα πάντα ‘προστατεύοντας’ το, ώστε να μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να είναι ακόμα εδώ, ζωντανό, κινητήριος άξονας του Κινήματος Αλλαγής. Ο ήλιος ο πράσινος παρέμεινε ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και αποτελεί χρέος μας να ενισχυθεί ο υψηλός συμβολισμός του. Με την επίμονη προσπάθεια μου να αποκαταστήσω την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και να αντιμετωπίσω τις πολεμικές σε βάρος μας, από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ, πετύχαμε να μιλά ξανά η μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών για τα καλύτερα χρόνια που έζησαν με το ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει τον δρόμο του ΚΙΝΑΛ για τη νέα αλλαγή. Τώρα μπορούμε να εμπνεύσουμε όλοι μαζί τη νέα γενιά, πως μαζί με το Κίνημα Αλλαγής, μπορούμε και πάλι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή».

Για την εκλογική προοπτική του ΚΙΝΑΛ, η νυν πρόεδρος του κόμματος θεωρεί πώς με τις πολιτικές Μητσοτάκη δημιουργούνται οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες να αυξήσει τα ποσοστά του και κα κάνει την μεγάλη ανατροπή, την ίδια στιγμή που ο άνεμος της αλλαγής πνέει στην Ευρώπη και η ηττημένη μέχρι χθες σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο.

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως το αφήγημα του ΚΙΝΑΛ για τη πορεία της χώρας, αφορά «τον εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο της Αλλαγής, απέναντι στη γαλάζια συντηρητική κανονικότητα. Τη Νέα Αλλαγή: με ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο και μία Εθνική Στρατηγική με νέους στόχους για την αναγέννηση της χώρας. Με προτάγματα την επιστροφή της πολιτικής και την ισχυρή κοινωνία απέναντι στην οικονομία και τις ασύδοτες αγορές. Το πρωτείο της δημοκρατίας απέναντι σε κάθε είδους αυταρχισμό και ολοκληρωτισμό. Μια νέα εθνική στρατηγική, πατριωτική και διεκδικητική. Ο δρόμος τώρα του Κινήματος Αλλαγής για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Σχετικά με τον εμβολιασμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυρία Γεννηματά επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλους χειρισμούς και γκάφες, καλλιέργεια εφησυχασμού, αποσπασματικές καθυστερημένες παρεμβάσεις, που διέρρηξαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και υπονόμευσαν τον κοινό στόχο. Κάνει μάλιστα λόγο, για πολιτικό σχέδιο που εξυπηρετεί «να φανεί η κυβέρνηση ως ο μοναδικός εκφραστής της πλευράς της λογικής και του ορθολογισμού. Εμείς έχουμε βγει πολύ δυναμικά μπροστά, έχουμε κάνει τις δικές μας καμπάνιες δεν ‘ψαρεύουμε σε θολά νερά’», ενώ επαναλαμβάνει πως το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Κατηγορεί ακόμη τον πρωθυπουργό, πώς ουσιαστικά «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στα έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ολιγοπωλιακών πρακτικών και ζητάει παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την άμεση αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, στην ενέργεια και την αγορά βασικών ειδών.

Πηγή: protothema.gr