Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 23:25

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Για γνωστό και αναμενόμενο πόλεμο λάσπης» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε όσα νωρίτερα σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επαναλαμβανόμενα ψεύδη, ενώ η Πειραιώς προαναγγέλλει θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός συκοφάντης κ. Βαξεβάνης συνεχίζουν, όπως κάθε Κυριακή, το γνωστό και αναμενόμενο πλέον πόλεμο λάσπης δια του εκδοτικού τους εκτελεστικού βραχίονα που δεν είναι άλλος από την εφημερίδα Documento», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Αυτή τη φορά όμως η χυδαιότητα τους ξεπέρασε κάθε όριο αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η απόσταση που τους χωρίζει με τους «μακελάρηδες» της δημοσιογραφίας είναι ελάχιστη», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

Και συνεχίζει: «Η λάσπη τους εκτοξεύεται και εναντίον του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη που δεν βρίσκονται στη ζωή για να τους απαντήσουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Στη Δικαιοσύνη όμως θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο κ. Βαξεβάνης για τις συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

«Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αντιλαμβάνονται πλέον, ότι η μόνιμη καταφυγή στις προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του, είναι απότοκο της πολιτικής του απελπισίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του νωρίτερα έγραφε τα εξής:

«Εδώ και 15 ημέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες που καταθέτει εδώ και 4 χρόνια. Αντί απαντήσεων όμως προσπάθησε με ψεύδη να συσκοτίσει την υπόθεση κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Τρεις φορές τις τελευταίες εβδομάδες φέρεται να είπε ψέματα για να διαψευστεί αργότερα από επίσημα έγγραφα των γαλλικών και ελληνικών Αρχών. Τελευταία του προσπάθεια ήταν η δημοσιοποίηση, μέσω του γραφείου Τύπου του ΠΘ, ενός ιδιωτικού συμφωνητικού χωρίς αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα.

Και αυτή η προσπάθεια όμως δείχνει να καταρρίπτεται σήμερα και μάλιστα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento η σύζυγος του πρωθυπουργού κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές το 2018, δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη μεταβίβαση, έγγραφο των γαλλικών Αρχών σύμφωνα με το οποίο είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις. Συνελήφθη διπλά ψευδόμενος. Και σε ό,τι αφορά την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, και σε όσα ανέφερε για να το δικαιολογήσει.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα που προφανώς δεν απευθύνεται μόνο προς την εκτελεστική εξουσία:

Είναι σε αυτό το τόπο όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ή οι νόμοι και η δικαιοσύνη αφορούν όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του;

Η απάντηση στο ερώτημα δεν αφορά τη τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ένας πρωθυπουργός που παρανόμησε και απαντά με επαναλαμβανόμενα ψέματα και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη.

Στην Ελλάδα;»

Πηγή: newsit.gr