Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 17:32

Θάνος Μωραΐτης για εκλογές ΕΟΚ: «Ωμή παρέμβαση χωρίς ντροπή»

Για την αστυνομική απαγόρευση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών της ΕΟΚ μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Σκορ στο ΚΟΚΚΙΝΟ» και την Αλέκα Ζουμή ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Για «ωμή παρέμβαση και αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που φέρει τις υπογραφές Μητσοτάκη και Αυγενάκη» έκανε λόγο ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «με ευθύνη τους, επί μήνες έχουν βάλει το αθλητικό κίνημα σε κλίμα τοξικότητας, με τροπολογίες εμβόλιμες σε άσχετα νομοσχέδια και διχαστικές πρακτικές».
Παράλληλα, ανέφερε:

«Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε άλλον πολιτικό πολιτισμό και το έχουμε αποδείξει. Κατά τη διακυβέρνησή μας σεβαστήκαμε τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και συνεργαστήκαμε μαζί τους. Ούτε και τώρα συμμετέχουμε στο ‘βρώμικο’ παιχνίδι. Καταδικάζουμε όσα συμβαίνουν και αποτελούν ντροπή για το αθλητικό κίνημα και κρατάμε μία υπεύθυνη στάση».

«Προέχει να σωθεί το μπάσκετ, προέχει να σωθεί ο αθλητισμός», είπε ο κ. Μωραΐτης κλείνοντας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η σημερινή αστυνομική απαγόρευση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών της ιστορικής Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποτελεί ωμή παρέμβαση και αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που φέρει τις υπογραφές Μητσοτάκη και Αυγενάκη. Με ευθύνη τους, επί μήνες έχουν βάλει το αθλητικό κίνημα σε κλίμα τοξικότητας, με τροπολογίες εμβόλιμες σε άσχετα νομοσχέδια και διχαστικές πρακτικές. Εδώ και δύο χρόνια ο κ. Αυγενάκης έχει επιλέξει τη σύγκρουση με το αθλητικό κίνημα ενδιαφερόμενος μόνο για το πώς θα ελέγξει τις Ομοσπονδίες. Όμως παρά τις αποτυχίες του, μυαλό δεν βάζει.

Το σημερινό όμως δεν έχει προηγούμενο.

Οδηγεί την ελληνική καλαθοσφαίριση σε μεγάλο κατήφορο, στο χείλος του γκρεμού.

Ο Υφυπουργός φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την τεράστια πόλωση που έχει δημιουργηθεί. Πρώτα επιχείρησε να ακυρώσει τις εκλογές με παρέμβαση στην δικαιοσύνη, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, στη συνέχεια επικαλέστηκε την πανδημία, όμως τον «άδειασε» ο ΕΟΔΥ, και τελικά επιστράτευσε προβοκατόρικα το σενάριο της δημόσιας τάξης, ζητώντας την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Το αθλητικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από τέτοιους «προστάτες». Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε άλλον πολιτικό πολιτισμό και το έχουμε αποδείξει. Κατά τη διακυβέρνησή μας σεβαστήκαμε τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και συνεργαστήκαμε μαζί τους. Ούτε και τώρα συμμετέχουμε στο «βρώμικο» παιχνίδι. Όσον αφορά τις εκλογές στην ΕΟΚ τηρήσαμε θεσμική στάση συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με όλους, χωρίς να δώσουμε στήριξη σε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους προέδρους, σεβόμενοι την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων του αθλητισμού.

Οι φίλοι μας, τα μέλη μας, οι ψηφοφόροι μας ήταν ελεύθεροι εξαρχής να κάνουν τις επιλογές τους. Πιστεύουμε σε αθλητισμό ελεύθερο και ανεξάρτητο από κομματικές παρεμβάσεις, πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο του Αθλητισμού, μέσα από τους νόμους και τα θεσπισμένα όρια του «αυτοδιοίκητου», που προβλέπονται από το δικαιικό σύστημα.

Καταδικάζουμε όσα συμβαίνουν και αποτελούν ντροπή για το αθλητικό κίνημα και κρατάμε μία υπεύθυνη στάση.

Για αυτό, καλούμε τον κ. Αυγενάκη, την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις επιπτώσεις στο αύριο της καλαθοσφαίρισης που οδηγούν το άθλημα στον κατήφορο. Να αφήσει το αθλητικό κίνημα να βρει το δρόμο μόνο του.

Καλούμε και τους τρεις υποψηφίους για την Προεδρία της ΕΟΚ να σταθμίσουν το καλό του αθλήματος, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βάλουν φρένο στον εξευτελισμό της ιστορικής Ομοσπονδίας.

Προέχει να σωθεί το μπάσκετ, προέχει να σωθεί ο αθλητισμός.»