Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 13:45

Αλέξης Τσίπρας: “Η ιστορική παρακαταθήκη του Μεσολογγίου δεν έχασε τίποτα από τη λάμψη της”

Η ηρωική έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων του 1826, αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.

Αποτέλεσε το κρίσιμο γεγονός που συγκλόνισε τη διεθνή γνώμη, κινητοποίησε τους ευρωπαϊκούς λαούς και προκάλεσε ένα πρωτόγνωρο κύμα φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη, δρομολογώντας τις εξελίξεις για την οριστική απελευθέρωση και τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.

Σήμερα, οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την απόδοση των τιμών που θα άρμοζαν στους πρωταγωνιστές της μεγάλης εκείνης ιστορικής στιγμής. Όμως η σκέψη μας είναι πάντα αυτή τη μέρα στο Μεσολόγγι που θα εκπέμπει στο διηνεκές ως ιστορικός φάρος ηρωισμού, αξιοπρέπειας, ανένδοτης και ασυμβίβαστης στάσης ζωής, υμνώντας την ελευθερία.

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η ιστορική παρακαταθήκη του Μεσολογγίου δεν έχασε τίποτα από τη λάμψη της. Οι μεγάλοι αγώνες για την απελευθέρωση θα ανήκουν πάντα στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας.

Η εθνική ανεξαρτησία, η αυτοδιάθεση των λαών, η ισότητα, η κοινωνική πρόοδος και η αλληλεγγύη είναι οδηγοί για την πορεία μας.

sinidisi.gr