Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 18:01

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ

Για σκόπιμη διάδοση του κορωνοϊού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης -Γίνεται διαλογή ασθενών και σεις κάνετε βαφτίσια, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εγκάλεσε τον κ.Γεωργιάδη για πλαστογράφηση της άδειας για τη βάφτιση – Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να ζητήσει πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγούμε από την κρίση

Σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργο Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη με την αντιπολίτευση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό μορατόριουμ. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για σκόπιμη διάδοση του κορωνοϊού μέσω της οργάνωσης διαδηλώσεων. Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, για το γεγονός ότι πρόσφατα βάφτισε ένα παιδάκι. Μάλιστα, βλέποντας τον υπουργό στην αίθουσα, ο κ.Τσίπρας είπε: «καλώς τον νονό».

«Εγινε σκόπιμη διάδοση της πανδημίας. Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι οι διαδηλώσεις είναι παράγοντας διασποράς; Φυσικά και το ξέρει για αυτό και φώναζε όταν ανοίξαμε τα καταστήματα και υπήρχε κόσμος στην Ερμού. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι με τις διαδηλώσεις υπάρχει διασπορά και ανέλαβε το ρίσκο. Με την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ διαδόθηκε ο κορωνοϊος. Αλλαξε κάποια συμπεριφορά που να δικαιολογεί την αύξηση των κρουσμάτων; Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους. Και δεν είναι ότι κολλάνε στις διαδηλώσεις αλλά το χειρότερο είναι ότι το μεταφέρουν στα σπίτια τους και σε όλη την Αττική. Γελάτε κ. Σκουρλέτη. Να πάτε κ. Σκουρλέτη στις ΜΕΘ και να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν κολλάει στις διαδηλώσεις. Σκόπιμα το κάνατε και αντιστρατεύεστε την εθνική προσπάθεια για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε «ζούμε σε μια χώρα που ο Έκτωρ Κουφοντίνας, γιος του δολοφόνου του Παύλου Μπακογιάννη, κατηγορεί ως δολοφόνο την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, χήρα του Παύλου Μπακογιάννη για ένα τροχαίο δυστύχημα για το οποίο η ίδια δεν εμπλέκεται. Αυτά έχετε καταφέρει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τη βάφτιση εξήγησε ότι πραγματοποιήθηκε λόγω σοβαρών θεμάτων που προβλέπει ο νόμος και ευχήθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην βρεθούν σε αντίστοιχη θέση. «Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού χωρίς δική μου εμπλοκή πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στην λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα να καταγγέλλει ένα πατέρα που επικαλείται ειδικούς λόγους για να βαφτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Πληρώνετε αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης. Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης».

Την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν όσα είχε νωρίτερα πει ο Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι οργανώθηκαν πάνω από 150 διαδηλώσεις. Εγώ σας λέω ότι κάθε ημέρα έχουμε πάνω από 150 τέτοιου είδους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους στο ΜΕΤΡΟ. Σταματήστε να πετάτε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Επιτέλους σοβαρευτείτε. Η χώρα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων» . Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη για την συμμετοχή του σε μυστήριο της βάπτισης την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι τη στιγμή που τα νοσοκομεία κάνουν διαλογή ασθενών, οι πολίτες δεν μπορούν να πάνε ούτε σε κηδείες δικών τους ανθρώπων, ο υπουργός κάνει βαφτίσεις.

Γεωργιάδης: Όταν προσβάλλεις κάποιον επί προσωπικού δεν φεύγεις

«Έμεινα έκπληκτος από όσα είπε ο κ. Τσίπρας που το έβαλε στα πόδια. Όταν προσβάλεις κάποιον επι προσωπικού δεν φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς απάντηση. Επιχείρημα πρώτο του κ. Τσίπρα: το έγγραφο – είπε – είναι μάλλον πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχε πλαστογραφήσει το έγγραφο όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί. Για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ. Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της google» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργο Κατοπόδη (σ.σ. ο πατέρας του παιδιού που βαφτίστηκε) υπενθύμισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με την θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Ερχετε ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας» σημείωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας μίλησε για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής κατά την οποία οι ιατροί και οι νοσηλευτές καλούνται να επιλέξουν ασθενείς «για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει».

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βιώνουμε την χειρότερη στιγμή της πανδημίας. Οι στιγμές που βιώνουν οι γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν ξαναγίνει. Οι υγειονομικοί βρίσκονται μπροστά σε ένα ηθικό δυσεπίλυτο δίλλημα να επιλέγουν τους ασθενείς. Φοβάμαι όμως ότι χειρότερο απ όλα είναι η στάση της κυβέρνησης. Που θα έπρεπε να γνωρίζει τι να κάνει, να έχει σχέδιο . Φοβάμαι ότι όχι μόνο η εικόνα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Πλήρους παράλυσης. Σας εκλιπαρούμε να σοβαρευτείτε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει «οι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους 600. Όταν ήταν 200 ξεκινήσατε το λοκ νταουν. Πως είναι δυνατόν την στιγμή της κορύφωσης της υγειονομικής κρίσης να επιλέγετε να γίνουν μόνο 6 χιλ μοριακά τεστ; Ο βαθμός θετικότητας σε αυτά τα λίγα τεστ ήταν 12,3%. Ο μεγαλύτερος βαθμός θετικότητας από την αρχή της πανδημίας πράγμα που σημαίνει ότι αν γινόντουσαν χθες όλα τα τεστ θα είχαμε πάνω από 3 χιλ θετικά κρούσματα. Ολες αυτές οι παλινωδίες να ανακοινώνετε άνοιγμα της αγοράς και μετά να αναβάλλετε τις ανακοινώσεις δείχνουν ότι δεν έχετε σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης. Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι απλά οριακή αλλά τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης. Πάνω από 130 συμπολίτες μας είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι στις λίστες των ΕΚΑΒ περιμένοντας αν θα αδειάσει κρεβάτι».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ΕΣΥ έχει «κρασάρει» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρασχεθεί φροντίδα «ούτε σε απλά εγκεφαλικά».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν φρόντισε να αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ και να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Δεν ξέρω αν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει συνεχώς ή μια κυβέρνηση που μας λέει συνεχώς ψέματα. Αντι να σκύβετε το κεφάλι και να δουλέψετε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές λέτε ότι τα κάνετε όλα τέλεια και οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά παπούτσια τους νόμους που εσείς ψηφίσατε. Τι μήνυμα στέλνετε στο κόσμο;».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική και για την τέλεση του μυστηρίου της βάφτισης στο οποίο συμμετείχε ως ανάδοχος ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης. «Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε να γίνει νονός την περίοδο κορύφωσης πανδημίας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός και θα στέλνει την λαμπάδα. Όμως ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας ανέστειλαν βαφτίσεις και γάμους και δεν μπόρεσαν ούτε σε κηδείες δικών του ανθρώπων να πάνε; Και μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο ο κ. Γεωργιάδης. Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει εάν είναι αληθές αυτό το χαρτί. Αν είναι πλαστό ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να καταθέσει τώρα την παραίτησή του. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί προέδρου μιας ανεξάρτητης αρχής για της δημόσιες συμβάσεις. Εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του την γραμματεία εμπορίου. Αρα ο προϊστάμενος της Ανεξάρτητης αρχής θα κληθεί να ελέγξει την υπηρεσία του κουμπάρου του. Δεν υπάρχει κώλυμα; Δεν υπάρχει μείζον ηθικό και νομικό κώλυμα ή μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Γι εμάς αυτά είναι μείζονα ζητήματα. Η συμπεριφορά σας προσβάλει κάθε πολίτη. Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχετε χάσει κάθε κίνδυνο.».

«Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας; ¨Ότι έχετε επιβάλλει μέτρα αχρείαστα και εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν τα πήρατε. Ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη. Ότι το λοκ νταουν τύπου ακορντεόν ήταν το μεγαλύτερο φάλτσο που έχετε κάνει;» ανέφερε σε άλλο σημείο για να ισχυριστεί ότι οι διαδηλώσεις δεν συμβάλουν στην εξάπλωση του κορωνοϊου.

Πηγή: protothema.gr– Χρήστος Μπόκας