Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 17:58

Μητσοτάκης στο CNN: Ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο

Για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό αλλά και για το πότε περιμένει να αρχίσει η κάμψη του σημερινού κύματος της πανδημίας, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα σύνορα της χώρας μας για τους τουρίστες αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου αλλά και πως περιμένουμε ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σύστημα υγείας μας είναι υπό πίεση αλλά αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα που πήραμε πριν από έναν μήνα θα είμασταν χειρότερα. Είπε ακόμα ότι ξέρει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και όπως είπε «θα κάνουμε ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο».

Μιλώντας στην Julia Chatterley λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από την Κομισιόν για το σχέδιό που ο ίδιος πρότεινε για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι.

Βλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο. Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid. Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

Πηγή: newsit.gr

Πολυμέσα