Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  1:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 18:24

Χείμαρρος ο Γ.Ιωαννίδης: «Δημιουργούμε εξαθλιωμένους ανθρώπους - Μία μικρή ελίτ κακοποιεί την ανθρωπότητα»!

Πολλά και σημαντικά είπε ο Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής του Stanford University, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. 

Ο Καθηγητής Ιωαννίδης μίλησε σε εκπομπή του Κρήτη TV, μαζί με άλλους εκλεκτούς καλεσμένους, όπου και αναφέρθηκε στο lockdown και στο τι μας προσφέρει, ή στην ακρίβεια... στο τι δεν μας προσφέρει. 

Τις προάλλες σας παρουσιάσαμε στο pronews.gr τα αποτελέσματα των lockdown, σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, ο οποίος είχε τονίσει πως «όλα τα lockdowns είναι καταστροφικά στην Ελλάδα». 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις υπόλοιπες δηλώσεις του Καθηγητή Ιωαννίδη, ο οποίος λέει διάφορα ενδιαφέροντας πράγματα, όπως τ' ότι μία «μικρή ελίτ κακοποιεί βάναυσα την ανθρωπότητα». Αλλά και τ' ότι έχουμε δημιουργήσει «εξαθλιωμένους και φτωχοποιημένους ανθρώπους».

«Έχουμε κατασκευάσει φτωχοποιημένους ανθρώπους. Ο κορωνοϊός είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι ένα πρόβλημα νούμερο 4 ή νούμερο 5 που αντιμετωπίζουμε. Σαφέστατα πανδημία ανισοτήτων, τα μέτρα που παίρνουμε δημιουργούν πολλούς φτωχούς, περιθωριοποιημένους ανθρώπους, εξαθλιωμένους. Την ώρα που λίγοι σαν εμάς, κάποιοι σαν εμένα, κλείνονται στο ωραίο τους σπίτι, δουλεύουν από το laptop, δίνουν οδηγίες ή συμβουλές από τηλεπαράθυρα ή κάποιο ζουμ, την ίδια ώρα κάποιοι πεθαίνουν στο δρόμο, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται. Ως λειτουργός της δημόσιας υγείας και ως γιατρός το βλέπω ως βάναυση κακοποίηση της ανθρωπότητας από μία μικρή ελίτ, μέλος της οποίας θεωρώ πως είμαι και εγώ ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης για τα lockdown. 

Ενώ τόνισε πως «το 25% των νέων σκέφτονται να αυτοκτονήσουν». 

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση της πανδημίας με περιοριστικά μέτρα και καταστολή, καθώς και την πρόσφατη ενίσχυση της αστυνομίας με προσωπικό και εξοπλισμό σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο αναλογικά προς τον τομέα της δημόσιας Υγείας, σχολίασε:

«Τα περιπολικά και τα απαγορευτικά μου θυμίζουν μία προϊστορική κοινωνία. Στις πανδημίες πεθαίνανε τρεις στη φυλή, ο φύλαρχος καλούσε τον μάγο της φυλής, ο μάγος της φυλής έλεγε ότι ο θεός Μολώχ και η θεά Μαλά έχουν δυσαρεστηθεί, πρέπει να σκοτώσεις 20 νέους. Ο φύλαρχος σκότωνε 20 νέους, πέθαιναν άλλοι δύο (από την πανδημία) και μετά ο μάγος της φυλής έλεγε “σας έσωσα” και ο φύλαρχος έβαζε άλλο ένα φτερό στο καπέλο του.»

«Λυπάμαι πάρα πολύ», πρόσθεσε ο καθηγητής. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο απροχώρητο, η επιστήμη έχει παραμεληθεί πλήρως, δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν, συγκεκριμένα πράγματα που ξέραμε από πριν την πανδημία, επιπλέον άλλα τα οποία μάθαμε την τελευταία χρονιά. Η συνέχιση των τυφλών δρακόντειων lockdown είναι ένα τραγικό λάθος, για την Ελλάδα ακόμα τραγικότερο».

Οι προτάσεις του κ.Ιωαννίδη

Δείτε όσα είπε ο κ. Ιωαννίδης, αλλά και οι Φαρσαλινός, Κούβελας, Λινού, Γεροτζιάφας, Παγώνη, Βλαχογιαννόπουλος, Βανταράκης, Ποντίκας, Πουλάς: 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 693 φορές