Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 18:44

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης-«Παντελώς ανώδυνη διαδικασία», είπε

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού λίγο πριν τις 14:30 στο νοσοκομείο Αττικόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Σωτήρης Τσιόδρας – «Παντελώς ανώδυνη διαδικασία» το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού μετά τον εμβολιασμό

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού λίγο πριν τις 14:30 στο νοσοκομείο Αττικόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο εμβολιασμός του κ. Μητσοτάκης είναι ο τέταρτος εμβολιασμός που σημειώθηκε στη χώρα μας, μετά τους εμβολιασμούς της νοσηλεύτριας Ευσταθίας Καμπισιούλη, του 88χρονου Μιχάλη Γιοβανίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρών σε όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού ήταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα εμβολιαστεί αμέσως μετά.

«Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης, αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη».

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν».

Σημειώνεται ότι σειρά στους εμβολιασμούς παίρνει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα εμβολιαστεί στις 14:45 επίσης στο νοσοκομείο Αττικόν.

Αναλυτικά, η διαδικασία του εμβολιασμού θα εξελιχθεί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής, δηλαδή:

· «Ο Ευαγγελισμός»,

· «Η Σωτηρία»,

· «Αττικόν»,

· «Θριάσιο» και

· «Ασκληπιείο» Βούλας,

όπου θα πραγματοποιούνται διαδοχικά οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών:

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Επιπλέον, αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το τέλος της πανδημίας δεν έφθασε με την έλευση του εμβολίου, απλά σήμανε η αρχή του τέλους της και η Ελπίδα πλέον συντροφεύει όλους μας, την ίδια μας την καθημερινότητα. Υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα λίγο ακόμα, να φτάσουμε όλοι υγιείς μέχρι το τέλος μαζί με όλους όσους αγαπάμε..» συνέστησε σχετικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υποδέχτηκε την παρτίδα των ελληνικών εμβολίων σε ένα από τα κέντρα αποθήκευσης, στην Αθήνα.

protothema.gr