Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 16:54

Μωραΐτης: Η κυβέρνηση δουλεύει και εξαπατά τους εμπόρους και τις μικρές επιχειρήσεις

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση δουλεύει και εξαπατά τους εμπόρους και τις μικρές επιχειρήσεις και το κάνει συνειδητά. Είναι με τις αλυσίδες και τους κολοσσούς που δεν έχουν ανάγκη την παρωδία του clickaway.»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για εφαρμογή της μεθόδου πωλήσεων μέσω click away.

Ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι σίγουρα μίλια μακριά από τη μικρή, συνοικιακή και τοπική αγορά του εμπορικού μας κόσμου», ότι τάσσεται «με όσους θα έχουν μεγάλες παραγγελίες, όσους έχουν ήδη δομημένα συστήματα επικοινωνίας και ηλεκτρονικού εμπορίου», αλλά κι «όσους εξυπηρετούν τις παραγγελίες τους μέσω συμβολαίων με τις ταχυμεταφορές».

Δεν παρέλειψε αναφερθεί στις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες «δεν έχουν υποδομές, ώστε να διαχειριστούν μηνύματα, ραντεβού και αποστάσεις στις ουρές», ενώ θα έχουν τεράστια δυσκολία «να βρουν τους πελάτες τους, αφού οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως «βάζει τον εμπορικό κόσμο των μικρών μαγαζιών σε μια περιπέτεια δήθεν λειτουργίας», δίχως « να τους πει πού θα βρουν να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα».

«Τους ενημερώσατε τελευταία στιγμή ότι θα γίνουν… click away για να κάνετε τα δοκιμαστικά σας τερτίπια», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο βουλευτής δήλωσε ότι, «αν τα μέτρα που ανακοινώσατε για τη λειτουργία της αγοράς δεν ήταν ανικανότητα σύνδεσης με την πραγματικότητα θα ήταν ανοησία μεγατόνων».

Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή:
«Σε ποια χώρα ζείτε κύριοι της κυβέρνησης;
Γιατί είστε σίγουρα μίλια μακριά από τη μικρή, συνοικιακή και τοπική αγορά του εμπορικού μας κόσμου.
Με ποια υποδομή ο μικρός έμπορος θα διαχειριστεί μηνύματα, ραντεβού και αποστάσεις στις ουρές;
Πού θα βρει τους πελάτες του, αφού οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες;
Είστε ξεκάθαρα με όσους μπορούν και θα έχουν μεγάλες παραγγελίες.
Με όσους έχουν ήδη δομημένα συστήματα επικοινωνίας και ηλεκτρονικού εμπορίου.
Με όσους εξυπηρετούν τις παραγγελίες τους μέσω συμβολαίων με τις ταχυμεταφορές.
Βάζετε τον εμπορικό κόσμο των μικρών μαγαζιών σε μια περιπέτεια δήθεν λειτουργίας. Αλλά δεν τους είπατε πού θα βρουν να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.
Τους ενημερώσατε τελευταία στιγμή ότι θα γίνουν… click away για να κάνετε τα δοκιμαστικά σας τερτίπια.
Αν τα μέτρα που ανακοινώσατε για τη λειτουργία της αγοράς δεν ήταν ανικανότητα σύνδεσης με την πραγματικότητα θα ήταν ανοησία μεγατόνων.»

agrinionews.gr