Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 23:50

Οι μεγάλες «συμπτώσεις» του εμβολίου: Εργαστήριο Wuhan, Pfizer, Blackrock Inc. & Soros Fund... «εις σάρκαν μίαν»;

Το κρατικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan από το οποίο «διέφυγε» ο ιός COVID-19, δημιουργήθηκε με συγχρηματοδότηση Κίνας και Γαλλίας. Εποπτεύεται από τις κινεζικές αρχές, αλλά συνεργάζεται στενά με την Pfizer. Μια εταιρεία, συνέταιρο της βρετανικής GlaxoSmithKline.

Οι δύο εταιρείες (GlaxoSmithKline και Pfizer) είναι εγκατεστημένες και έχουν πολύ ισχυρή παρουσία στην πόλη Wuhan, μια πόλη σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2018 που έχει 11,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Επιπλέον, η επαρχία του Hubei στην οποία ανήκει η Wuhan διαθέτει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πανεπιστήμιων και άρα εξειδικευμένου προσωπικού, μέρος του οποίου εργάζεται στο εν λόγω κρατικό εργαστήριο.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer εγκαταστάθηκε πριν από 11 χρόνια στην Wuhan με την κατασκευή εγκαταστάσεων για έρευνα και ανάπτυξη R&D (Research and Develpment) με την άδεια των κρατικών αρχών και με την ανάθεση έργου στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan

Δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για περαιτέρω διασύνδεση της Pfizer με το κρατικό εργαστήριο, αλλά ποιος μπορεί να ισχυριστεί πάλι για ένα εργαστήριο μιας πόλης που η Pfizer έχει ρίξει τεράστια κεφάλαια για έρευνες και προσωπικό, ότι δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική εταιρεία η οποία χρηματοδοτεί έρευνές του;

Ακόμα στενότερη συνεργασία με το εργαστήριο της Wuhan έχει η βρετανική GlaxoSmithKline, συνεταίρος της Pfizer από το 2009, στην εταιρεία ViiV Healthcare που δραστηριοποιείται στην έρευνα για την καταπολέμηση του ιού HIV.

Επιπλέον, η GlaxoSmithKline την 1η Αυγούστου 2019 δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ένα δελτίο τύπου. Σε αυτό αναφέρεται πως ολοκληρώνει τη συναλλαγή με τη Pfizer για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, της Consumer Healthcare. Τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει και η εταιρεία Pfizer στην ιστοσελίδα της. 

Άρα οι δύο εταιρείες «αιμοδότες» του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, συνεργάζονται στενά.

Και πάμε και σε μία τρίτη ενδιαφέρουσα σύμπτωση: Η Black Rock, μια εταιρεία που την είδαμε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μετά το πρώτο Μνημόνιο του 2010 (το πώς δραστηριοποιείται το αφήνουμε στην φαντασία σας) είναι μία επενδυτική εταιρεία που συνδέεται με την Pfizer, καθώς διαχειρίζεται μεγάλο μέρος κεφαλαίων και μετοχών,

Η Blackrock Inc. όμως είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο

Το ζήτημα είναι ότι η επενδυτική εταιρεία Soros Fund Management (ναι, του γνωστού Τ.Σόρος) κατείχε μερίδιο των μετοχών της BlackRock μέχρι πρόσφατα. Και τίποτα δεν αναφέρει ότι η σχέση αυτή δεν εξακολουθεί να υφίσταται σε άλλο επίπεδο.

Το ότι η Pfizer είναι η πρώτη δυτική εταιρεία που ανακάλυψε μέσα σε χρόνο ρεκόρ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το ότι το εμβόλιο θα αποφέρει κέρδη άνω των 50 δισ. δολ. στην εταιρεία και σε όλους τους παραπάνω σίγουρα είναι σύμπτωση.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι συμπτώσεις. Τίποτα δεν αποδεικνύεται, αλλά και τίποτα δεν αποκλείεται...

pronews.gr

Διαβάστηκε 546 φορές