Παρασκευή, 3η Δεκεμβρίου 2021  10:39: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

ALUXAL ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: Εξειδικευμένα Κουφώματα Αλουμινίου & PVC // Εμπορία Αλουμινίου & Ηλεκτροστατική Βαφή

Ιαν 03, 2021
Η οικογένεια ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ξεκινάει τη δραστηριότητά της τον Ιούνιο του 1987 στον τομέα της εμπορίας…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Δεκέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 13:21

Ερώτηση από τους βουλευτές Ν.Παπαναστάση και Ν.Καραθανασόπουλο για την ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα:Για την επικείμενη ίδρυση Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας

Ήδη επίκειται η ίδρυση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.ΟΑ.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Ο παραπάνω σχεδιασμός, ήδη έχει πάρει θετική γνωμάτευση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Φεβρουάριο του 2019.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού στην παραλιακή ζώνη Αστακός- Μύτικας – Μαραθάκι – Κανδήλας, με τις νέες μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας που θα δημιουργηθούν και την επέκταση των υφισταμένων, θα είναι έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής και των άλλων γειτονικών περιοχών, προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων ιχθυοκαλλιέργειας που λυμαίνονται ήδη την περιοχή.

Με βάση τη σχεδιαζόμενη χωροθέτηση, δρομολογούνται εξελίξεις που θα επιτρέψουν πέρα από την άναρχη και ανεξέλεγκτη επέκταση των υφισταμένων ιχθυοκαλλιεργειών και την εγκατάσταση νέων, την κάλυψη εκτάσεων στην στεριά για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ήδη κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής βιώνουν καθημερινά την τραγική περιβαλλοντολογική υποβάθμιση των θαλασσών της περιοχής.

Οι επιπτώσεις είναι δυσμενέστατες για την υγεία των κατοίκων, ενώ οδηγούν και στον περιορισμό της παράκτιας αλιείας που συμβάλλει στο εισόδημα επιβίωσης τους. Το περίσσευμα των διατροφικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται και τα περιττώματα της ιχθυοκαλλιέργειας, πέρα απ’ την ορατή θόλωση των θαλάσσιων υδάτων, προκαλούν νέκρωση του βυθού, όχι μόνο κάτω απ’ τις δεξαμενές και τα κλουβιά, αλλά και σε ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

  • Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν έτσι ώστε να ακυρωθεί άμεσα η σχεδιαζόμενη Π.Ο.Α.Υ, που θα βάλει και ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κλπ,;
  • Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες, ώστε να επιτευχθεί δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

sinidisi.gr

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα