Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:04: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 20:48

«Μαγική» εικόνα οι δημοσκοπήσεις: Η ανυπαρξία ΣΥΡΙΖΑ και εσωκομματικής αντιπολίτευσης σώζουν την κυβέρνηση

Η «μαγική» εικόνα για την κυβέρνηση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, είναι μια επίπλαστη κατάσταση, αλλά η κατάσταση στην κοινωνία είναι μάλλον διαφορετική. 

Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από άτομα που γνωρίζουν καλά το χώρο ερευνών κοινής γνώμης και που εμφανίζουν για το κυβερνών κόμμα ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και 40%.

Άλλωστε η μέθοδος των δημοσκοπήσεων που ακολουθείται από τις περισσότερες εταιρείες είναι απίστευτα διαβλητή: Αυτό γιατί το σώμα των ψηφοφόρων  επιλέγεται από συγκεκριμένους καταλόγους.

Άλλωστε η μέθοδος των δημοσκοπήσεων είναι απίστευτα διαβλητή: Το σώμα των ψηφοφόρων  επιλέγεται από συγκεκριμένους καταλόγους οι οποίοι προφανώς έχουν πολύ ισχυρό μέσα το στοιχείο της προτίμησης στο κυβερνών κόμμα.

Η πραγματική εικόνα είναι εντελώς διαφορετική:

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση με τη βία υπερβαίνει το 30% και αυτό  ως τελική αναγωγή ψήφου.

Το ποσοστό αυτό είναι απόρροια της πολίτικης της  σε διάφορα ζητήματα, όπως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο κίνδυνος για τα εθνικά θέματα και η διαπραγμάτευση για το Αιγαίο συνολικά, το Σκοπιανό,  η οικονομική πολιτική κ.α.

Εάν κάτι δίνει μια «ανάσα» προβαδίσματος στην ΝΔ, αυτό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα δεν μπορούν να διεκδικήσουν την προτίμηση των ψηφοφόρων για σειρά λόγων, κυριότερα δε, η στάση του στο θέμα των Σκοπίων, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση.

Μια «προίκα» για την κυβέρνηση, που  όμως «ξοδεύει» και «αναλώνει» ταχύτατα καθώς έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα υπεράσπισης της...  δικής της πλέον «Βόρειας Μακεδονίας»  και του Ζόραν Ζάεφ με κορυφαία κρούσματα τόσο το «ευχαριστώ τον Κυριάκο για όσα έχει κάνει για την Βόρεια Μακεδονία» του Σκοπιανού πρωθυπουργού, όσο και για την περίφημη λέξη «ιστορική» στην συμφωνία των Πρεσπών στο κοινό ελληνοαμερικανικό ανακοινωθέν.  

Βέβαια εάν αυτό ισχύει την παρούσα στιγμή, δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα έτσι.

Ένα ακόμη «θετικό στοιχείο» για την κυβέρνηση και που αφήνεται να υποπίπτει και σε κορυφαία λάθη, χωρίς συνέπειες, είναι ότι  δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση κυρίως λογά του επιτελικού κράτους που καταπνίγει οποιαδήποτε αντίδραση.

Και πώς να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση στην κοινωνία, από τη στιγμή που τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που έχει γίνει κορυφαία πολιτική της κυβέρνησης επηρεάζουν την οικονομική ζωή και  εξαντλούν τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά ο ιός εξαπλώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα σε… αλλοδαπούς, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας, στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου οι περισσότεροι φορείς του ιού είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς ο αποδέκτης αυτών είναι οι Έλληνες πολίτες.

Έτσι ανευρέθηκαν συνολικά 61 θετικοί στον ιό, εκ των οποίων πάνω από τους μισούς, οι 34 δηλαδή είναι αλλοδαποί «πρόσφυγες» και μετανάστες και οι υπόλοιποι έλληνες πολίτες, από όσους έχουν απομείνει στο κέντρο τουλάχιστον.

Η δράση αυτή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα συνεχιστεί σε περιοχές της Αθήνας με μεγάλη κινητικότητα του ιού SARS-CoV-2.

pronews.gr

Διαβάστηκε 690 φορές