Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 23:28

Τσαβούσογλου: Αυτή τη φορά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και δεν θα είναι ατύχημα

Ευθεία απειλή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας. Επίθεση στον Νίκο Δένδια και την ελληνική κυβέρνηση.

Άκρως επιθετικές ήταν οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί χωρίς να διστάσουμε”.

“Είμαστε έτοιμοι για διάλογο όμως μην μας φέρνεται ελληνικούς όρους και προϋποθέσεις, με αυτούς του όρους δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο” είπε ο Τσαβούσογλου. Παράλληλα, επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, λέγοντας “ότι με αυτές τις δηλώσεις που έκανε έδειξε το επίπεδό του” και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι “παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο”.

trt haber canli 25 8 2020

Ακόμα, μίλησε για μειονότητα της Θράκης και είπε ότι η Ελλάδα προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία και χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα και την Κύπρο “κακομαθημένες χώρες από την ΕΕ”.

newsit.gr

Διαβάστηκε 653 φορές