Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 21:15

Πλημμύρες στην Εύβοια: Έτοιμη για παροχή επείγουσας βοήθειας η Ε.Ε.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη της ΕΕ για τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δηλώνοντας πως η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να παράσχει την επείγουσα βοήθεια.

Ο Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: « Το ελληνικό νησί της Εύβοιας επλήγη από σφοδρές πλημμύρες που οδήγησαν σε πολλούς θανάτους και καταστροφές. Τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους».

«Η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να παράσχει την επείγουσα βοήθεια που χρειάζεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» πρόσθεσε.

Αυτοψία Μητσοτάκη: «Η Πολιτεία θα σταθεί σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους»
«Η Πολιτεία θα είναι δίπλα τους και θα συμπαρασταθεί σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους -είτε μιλάμε για νοικοκυριά είτε μιλάμε για επιχειρήσεις- μέσα σε αυτή την ξαφνική καταστροφή» ήταν, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις περιοχές, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την έκταση της καταστροφής και συνομίλησε με κατοίκους και διασώστες.

O πρωθυπουργός ο οποίος εξέφρασε και πάλι την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, πραγματοποίησε αρχικά εναέρια αυτοψία των πληγεισών περιοχών με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι αποζημιώσεις για τη στήριξη των πληγέντων θα διατεθούν ταχύτατα από το εθνικό αποθεματικό, ειδικά σε περιπτώσεις πολιτών που έχασαν το βιός τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη, από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές της κεντρικής Εύβοιας.

in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 11:33