Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 09:58

Η Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει την απεργία των υγειονομικών στις 16 Ιουνίου

Την Τρίτη 16 Ιούνη απεργούν και διαδηλώνουν πανελλαδικά στην Αθήνα οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Απεργούν και απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις για τους χιλιάδες συμβασιούχους, δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην υγεία αφορά την υγεία και τη ζωή όλης της εργατικής τάξης, των φτωχών, των άνεργων, των μεταναστών και των προσφύγων.

Η έξοδος από τους περιορισμούς της καραντίνας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα προσέλευσης στα νοσοκομεία, από ασθενείς που είχαν ανάγκη από εξετάσεις και περίθαλψη αλλά είχαν αναγκαστεί να παραμένουν στο σπίτι τους και τώρα συνωστίζονται στις πύλες των νοσοκομείων. Ξαναβγαίνουν ορμητικά στην επιφάνεια όλες τις ελλείψεις, τα τεράστια κενά και το καταπονημένο από την υπερπροσπάθεια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του κόσμου εδώ και τώρα και μάλιστα πριν προκύψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Όμως, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες. Τα υποκριτικά έτσι κι αλλιώς χειροκροτήματα στους «ήρωες» σταμάτησαν, και τώρα βάζει μπρος τις επιθέσεις: απολύσεις συμβασιούχων και επικουρικών, επιστροφή των εργολάβων, ιδιωτικοποιήσεις και «χορηγίες».

H Aριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα ενώνει τη φωνή της με τους υγειονομικούς ενάντια στην υποκρισία των κυβερνήσεων και τον βάρβαρο καπιταλισμό του «δεν μπορώ να αναπνεύσω»!

Να παλέψουμε για:

·                     Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

·                     Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

·                     Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών-προσωπικού πλήρούς και αποκλειστικής απασχόλησης.

·                     Έξω οι εργολάβοι από το ΕΣΥ.

·                     Δημόσια δωρεάν ποιοτική Υγεία για όλο το λαό.

·                     Να μη νομιμοποιήσουμε την επιχειρηματική λογική του «κόστους – οφέλους» δηλαδή των κερδών πάνω από τις ανάγκες στην υγεία.

sinidisi.gr