Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 17:44

Υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση με την κα Κεραμέως; - Ναι στα Τζαμιά, όχι στις Εκκλησιές…

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 

Κοντεύουν έντεκα μήνες που αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της Πατρίδος και του λαού μας. Δεν είναι ζήτημα του παρόντος κειμένου να κρίνει το συνολικό έργο της κυβέρνησης, γι΄ το χρονικό διάστημα που είναι στην Εξουσία!

Η κάθε κυβέρνηση αποτελείται από υπουργούς, που έχουν την ευθύνη των πράξεων και των αποφάσεών τους και αναλόγως πιστώνονται ή χρεώνονται το αποτέλεσμα αυτών. Κοντά ένας χρόνος, πιστεύω πως είναι υπεραρκετός για να μπορεί να κριθεί ένας υπουργός.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αντιδράσεις της κοινωνίας μπορεί να συμπεράνουμε ποιοι εκ των υπουργών της κυβερνήσεως έχουν εισπράξει αρνητική εικόνα, αφού η κριτική που τους ασκείται είναι συχνή και επί πολλών θεμάτων!

Έτσι εξ όσων εισπράττουμε από την κοινή γνώμη, σε αυτούς είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και βεβαίως τη μερίδα του λέοντος “κερδίζει” η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως!

Βαρύ “κατηγορητήριο” κατά της κ. Νίκης Κεραμέως…

Η κ. Νίκη Κεραμέως έχει γίνει ο σάκος του μποξ για πολλές κοινωνικές ομάδες του λαού μας, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της, για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου της. Επίσης της καταλογίζεται, μια υπέρμετρη λατρεία στην καθημερινή της έκθεση στα κανάλια. Είτε υπάρχει ιδιαίτερος λόγος είτε όχι.

Ενδεικτικό είναι ένα άρθρο του κ. Γιώργου Χαρβαλιά και σας παραθέτω παρακάτω ένα απόσπασμά του:

«…Η κ. Κεραμέως είναι κλασικό παράδειγμα υπερτιμημένου πολιτικού με υπαρξιακές ανασφάλειες. Ξέρει ότι είναι φαρδύ το κουστούμι που της φόρεσαν και ξεπερνά το διαμέτρημά της. Γι΄ αυτό και βγαίνει κάθε μέρα στις τηλεοράσεις για να σιγουρευτεί ότι είναι ακόμη υπουργός…»!

Στην καταμέτρηση της λαϊκής αντίδρασης θα πρέπει να συμπεριλάβουμε αρκετά εξώδικα που της έχουν αποσταλεί για αποφάσεις της! Όπως το τελευταίο που της έστειλε ο δικηγόρος Αθηνών κ. Νικόλαος Αντωνιάδης στις 29 Απριλίου 2020 για το άνοιγμα των σχολείων, που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας!

Σε αυτήν την εξώδική πρόσκληση, ο κ. Αντωνιάδης ζητάει να του απαντήσει η κ. Υπουργός:

«…Ποια συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα άλλαξαν και επιτρέπουν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν συγκρίσει με αυτά που επέβαλαν την έως την 11η Μαΐου αναστολή λειτουργίας τους, δεδομένου ότι αφενός ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο ως άνω διάγγελμά του, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής, αφετέρου δε, όπως επισημαίνεται σε πολλά σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, εκφράστηκε προβληματισμός από τους ειδικούς που συμμετέχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων, επιστήμονες δε κάνουν λόγο για κίνηση υψηλού ρίσκου, καθώς τα παιδιά δεν αποτελούν μεν πληθυσμό υψηλού ρίσκου, αλλά μπορούν να μεταφέρουν τον κορωνοϊό στο σπίτι, δημιουργώντας εν τέλει μία αλυσίδα μετάδοσης του ιού…»!

Στο ζήτημα δε της παρακολούθησης από την κυβέρνηση και την επιστημονική της ομάδα της εξέλιξης του φαινομένου, διερωτάται:

«…γιατί η δική μας επιστημονική κοινότητα και η κυβέρνησή σας πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές με ανοιχτά και όχι κλειστά σχολεία; Ποιος ο λόγος αυτής της βιασύνης;»!

Επίσης ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνει στην εξώδική πρόσκλησή του, τους λόγους που η απόφαση της επιστημονικής ομάδας για το άνοιγμα των σχολείων δεν ήταν ομόφωνη:

«…Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι υπήρξαν ενστάσεις στην ανωτέρω επιτροπή, καθώς και μία λευκή ψήφος. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το ακριβές περιεχόμενο των ενστάσεων αυτών καθώς και την ταυτότητα του μέλους στο οποίο αποδίδεται η λευκή ψήφος…»!

Αλλά ο κ. Αντωνιάδης ζητεί να του δοθούν εξηγήσεις για τη διγλωσσία που ακολουθείται όσον αφορά τη χρήση μασκών:

«…Δεδομένου ότι στις αρχές του μήνα ο κ. Τσιόδρας τόνισε με έμφαση ότι χρήση της μάσκας πρέπει να κάνουν μόνο όσοι νοσούν και ότι σε αντίθετη περίπτωση η χρήση της εγκυμονεί κινδύνους, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τα δεδομένα που επίσης προφανώς άλλαξαν και κατέστησαν όχι απλά ακίνδυνη αλλά και επιβεβλημένη τη χρήση μάσκας…»!

Ευχές για το Ραμαζάνι, όχι όμως για Ανάσταση και Πάσχα…

Όμως και στο ζήτημα του σφραγίσματος των Εκκλησιών κατά την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας Χριστού και της Αναστάσεώς Του, η αντίδραση του λαού ήταν πολύ μεγάλη! Αλλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλά γι΄ αυτήν την ακραία κυβερνητική συμπεριφορά.

Θα ήθελα ωστόσο να σταθώ σε μια τουλάχιστον παράξενη ευχητήρια ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ραμαζάνι των Μουσουλμάνων που ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά το Πάσχα των Ορθοδόξων Χριστιανών!

Σε κάποιο σημείο της αυτή η ανακοίνωση έλεγε:

«…Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για την τήρηση των μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας…»

Δηλαδή, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θυμήθηκε να ευχηθεί στην μουσουλμανική ελληνική μειονότητα της Θράκης μας, άντε και σε όλους τους παράνομους μετανάστες που διαβιούν στην πατρίδα μας, για τη μεγάλη γιορτή της πίστεώς τους, ξέχασε όμως να βγάλει ευχητήρια ανακοίνωση για τα Άγια Πάθη του Χριστού μας, την Ανάστασή Του και το Ορθόδοξο Πάσχα! Γιατί άραγε; Υπάρχει εξήγηση;

Κλείνει δε ως εξής η ευχητήρια επιστολή του Υπουργείου:

«Ενδεικτικά και προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων υπηρεσιών, φορέων και εργοδοτών, αναφέρονται οι ώρες προσευχής σε έξι (6) περιοχές της χώρας, όπως αυτές τέθηκαν υπ’ όψιν μας από τους Μουφτήδες της Θράκης και τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς των αδειοδοτημένων χώρων λατρείας»!

Ναι στα Τζαμιά, όχι στις Εκκλησιές…

Συνεχίζοντας από το σημείο της ευχητήριας ανακοινώσεως περί της αδειοδοτήσεως των τζαμιών, θα ήθελα να σας θυμίσω άρθρο μου στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 με τίτλο:

ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΚΩ κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ;

Σε αυτό το άρθρο μου ενδεικτικά επεσήμανα:

«Διαβάζουμε στην εφημερίδα της Κω “Το Βήμα της Κω” (10/9/2019) τα εξής:

Συνάντηση με τους νέους αρμόδιους των υπουργείων στην Αθήνα είχε τις προηγούμενες ημέρες η πρόεδρος του Βακούφ Κω, κυρία Ελβάν Κοτζαογλάν αναφορικά με το θέμα των τεμενών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι συναντήσεις έγιναν μέσα σε θετικό κλίμα και η νέα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να τρέξει το θέμα της ανακατασκευής των τζαμιών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξ αιτίας του καταστροφικού σεισμού του 2017…

…Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, τόσο από το Βακούφ, όσο και από την κυβέρνηση που θέλει να τρέξει το θέμα και γενικότερα να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην Κω σε λατρευτικούς χώρους και αρχαία…!

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να θέσουμε ερώτημα στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως!

Την ίδια φροντίδα και την ίδια μέριμνα, θα επιδείξετε, ώστε να αναστηλωθούν από τον καταστροφικό σεισμό οι λατρευτικοί χώροι (Μητρόπολη και Αγία Παρασκευή) των Ορθοδόξων Χριστιανών, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κω; Περί αυτού του ζητήματος θα ανακοινώσετε κάτι;»!

Σε προχθεσινή ενημέρωση που είχα από την Κω, μου είπαν ότι η άδεια λειτουργίας των τζαμιών δόθηκε παρ΄ ότι έχουν γίνει μόνο μικροεπισκευές. Αντίθετα στις πληγείσες εκκλησιές μας από τον σεισμό δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Ουδεμία μέριμνα και παραμένουν κλειστές!

Όργανα του Ερντογάν τα Τζαμιά των νησιών μας…

Αλλά από τη στιγμή που καταπιαστήκαμε με τα τζαμιά της Κω, να επισημάνουμε για άλλη μια φορά, ότι η κατάσταση στο νησί εκπνέει μεγάλη ανησυχία από τη δράση όλων των εκεί παρεπιδημούντων (θα θέλαμε να πιστεύουμε) παράνομων μεταναστών! Τους οποίους “περιθάλπει” και στηρίζει η Μουφτεία της Κω, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας συνδέεται άμεσα με τη Μουφτεία της Ξάνθης, όπως άλλωστε η Μουφτεία της Ρόδου συνδέεται άμεσα με τη Μουφτεία του Διδυμότειχου.

Το σχέδιο αυτών των συσχετισμών είναι πασιφανέστατο. Είναι η δημιουργία μουσουλμανικής μειονότητας σε Κω και Ρόδο, προς εκτέλεση των εντολών του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν! Και μια εξειδικευμένη πληροφορία μας, κάνει λόγο πως οι Μουφτήδες Ξάνθης και Διδυμοτείχου επισκέπτονται τακτικά την Κω και τη Ρόδο, και αυτό μόνο, ανησυχητικό στοιχείο μπορεί να είναι για τον γηγενή πληθυσμό των νησιών μας.

Μας είπαν επίσης, ότι στη δράση τους στα νησιά μας προς εκπλήρωση του σχεδίου του Ρ. Τ. Ερντογάν, έχουν εντάξει και συγγραφικό έργο Οθωμανών που κατοικούν σε Κω και Ρόδο, με την συνεργασία ντόπιων παραγόντων! Δυστυχώς!

Βέβαια, όπως “από τον Μάρτη δεν λείπει η Σαρακοστή”, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – δεν λείπει ο Τούρκος Πρόξενος της Ρόδου από το τούρκικο παζάρι. Ο οποίος εργάζεται και υπέρ του άλλου σχεδίου του Τούρκου Σουλτάνου, δηλαδή, της εκτούρκευσης Ρόδου και Κω.

Μας είπαν ακόμη, ότι τελευταία έχει επιδειχτεί από Τούρκους επιχειρηματίες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κέφαλο της Κω και ιδιαίτερα για την περιοχή Καμήλας της Κεφάλου. Εκεί όπου πάνε και έρχονται Τούρκοι επενδυτές με πολυτελείς θαλαμηγούς. Και το ανησυχητικό είναι ότι πολλοί Κεφαλιανοί είναι έτοιμοι να ενδώσουν στα επενδυτικά προγράμματα των Τούρκων μεγιστάνων (ανθρώπων του Ρ. Τ. Ερντογάν), λόγω και της επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης με την εξαφάνιση του τουρισμού από τον θανατηφόρο ιό!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

pronews.gr

photo credits: iefimerida.gr

 

Διαβάστηκε 910 φορές