Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:24

Γ. Βαρεμένος: Αλήθεια, κρατάει τεφτέρι ο κ. Μητσοτάκης με τις κομματικές τοποθετήσεις των ανώτατων δικαστικών;

Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης, ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε τον ευτελισμό της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενώ είχαν πει ότι θα ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, το επέσπευσαν προσπαθώντας να καλύψουν επικοινωνιακά, το απίθανο φιάσκο στο προσφυγικό, όπου αποδείχθηκαν απαράμιλλοι και ανεπανάληπτοι σκιτζήδες. Αφού έκαναν τον κύκλο της ανευθυνότητας με τη κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την ανάθεση του θέματος αρχικά στον υπεραστυνόμο κ. Χρυσοχοΐδη και μετά στον στρατιωτικό κ. Στεφανή, λες και το πρόβλημα είναι αστυνομικό ή στρατιωτικό, κατέληξαν στην επανίδρυση του υπουργείου που γκρέμισαν πριν 6 μήνες, δείχνοντας ασύγγνωστη ή προσποιητή αμάθεια.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, χειρίστηκαν το θέμα εκλογής προέδρου λες και επρόκειτο για ανάδειξη προέδρου εμπορικού συλλόγου, όπου έμποροι της επικοινωνίας εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή ονοματολογία, επιχειρώντας ουσιαστικά την επικοινωνιακή εξουθένωση του Προκ. Παυλόπουλου, ο οποίος είχε ισχυρές απόψεις για τα εν εξελίξει εθνικά θέματα, σε αντίθεση με την τραγική εικόνα Μητσοτάκη μπροστά στον Τράμπ.

Εμφανίζεται λοιπόν χθες ο Κ. Μητσοτάκης και, πριν ξαμοληθούν τα παπαγαλάκια με το επιχείρημα ότι στριμώχνει τα άλλα κόμματα, δηλώνει ότι η κα Σακελλαροπούλου δεν προέρχεται από τον δικό του πολιτικό χώρο. Αλήθεια, κρατάει τεφτέρι με τις κομματικές τοποθετήσεις των ανώτατων δικαστικών;

Στα non papers, όπου «έγκυροι αναλυτές» ουσιαστικά προδικάζουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το «στρίμωγμα» της αντιπολίτευσης, απαντώ ότι εμείς ψηφίσαμε την κα Σακελλαροπούλου – με βάση και τις επιλογές που είχαμε- για το συγκεκριμένο αξίωμα του Ανώτατου Δικαστηρίου και χωρίς αυτό που λέω να προδικάζει ο,τι δήποτε σε σχέση με τη συλλογική απόφαση που θα λάβει υπεύθυνα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε ουσιαστικά να εξευτελίσει τον κ. Παυλόπουλο, για το μικρόψυχο, άραγε, λόγο ότι δεν τον είχε ψηφίσει ο ίδιος; Υπάρχει κάποιος που να συμφωνεί ότι εκείνη η επιλογή Μητσοτάκη δικαιώθηκε; Η ουσία είναι ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά στις σοβαρότερες προκλήσεις της εξωτερικής της πολιτικής. Και το γεγονός ότι σε αυτές τις στιγμές οι συγκεκριμένοι χειρίζονται τα θέματα με απίστευτη ελαφρότητα, εύχομαι να μην οδηγήσει σε ιστορικό ατύχημα.

sinidisi.gr