Πέμπτη, 14η Νοεμβρίου 2019 8:46:μμ
eklogesdytika banner final
reset agriniobestof banner 300x140
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 18:12

Όταν ο Λιβανός αποστόμωσε τον Τσίπρα

Την οργή του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν τα άδεια κυβερνητικά έδρανα στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτική επιτροπής σε βάρος του καταγγελλόμενου ως «Ρασπούτιν» Δ. Παπαγγελόπουλου.

Και πράγματι τα άδεια έδρανα προκάλεσαν αρχικά εντύπωση. Ωστόσο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, εξήγησε το γιατί δίνοντας αποστομωτική απάντηση στον Αλ. Τσίπρα.

Θύμισε στον πρώην πρωθυπουργό το άρθρο 86 του Συντάγματος, που προφανώς εκείνος δεν το είχε υπ’ όψιν του. Το άρθρο αναφέρει ότι σε διαδικασίες σαν αυτή της σύστασης προανακριτικής επιτροπής δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρέμβει. «Γι’ αυτό το λόγο οι υπουργοί μας ούτε βρίσκονται στα υπουργικά έδρανα, ούτε καν υπέγραψαν αυτή την πρόταση. Γιατί επιβάλλεται να αφήσουν την διαδικασία στο Κοινοβούλιο όπως ορίζει το Σύνταγμα κι όχι να το διαχειριστεί η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Λιβανός και διευκρίνισε πως η στάση αυτή της κυβέρνησης είναι μια «απόδειξη για την προσήλωσή μας στις αρχές της Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία των εξουσιών. Για τη ΝΔ είναι ιερή η ανεξαρτησία των εξουσιών. Ιερή και για το Σύνταγμα που θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Κοινοποιησέ το

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Εκδηλώσεις

Τελευταία Άρθρα

Νοε 14, 2019

Το πρόγραμμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ

in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νοε 13, 2019

Το ΚΙΝΑΛ «τίμησε» τη διαδρομή Κατσιφάρα

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Νοε 09, 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση Σαλμά

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

hmerologio ekdiloseon