Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 18:12

Βασίλης Φεύγας: Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στο ΘΕΜΑ 104.6 παραχώρησε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση που παραλάβαμε στην οικονομία είναι δύσκολη, αλλά φαίνεται από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διακυβέρνησης, ότι όσο η κυβέρνηση, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Φεύγας.

Επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση και στη διεθνή οικονομική κοινότητα, αναφερόμενος στην πτώση του επιτοκίου δανεισμού των ομολόγων, αλλά και στις δηλώσεις του κ. Ντράγκι, ότι εάν η Ελλάδα συνεχίσει την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, θα συμμετέχει στην ποσοτική χαλάρωση.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας απάντησε επί δύο ώρες και στα ερωτήματα που έθεσαν οι ακροατές του σταθμού.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

· Για τη μείωση της φορολογίας

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση των φόρων, ήδη έχουν προωθηθεί φορολογικές ελαφρύνσεις, που αφορούν τα οικονομικά ασθενή νοικοκυριά, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

· Για την μείωση της φοροδιαφυγής

Η τεχνολογία, είναι το πιο ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε η τεχνολογία να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην διακυβέρνηση της χώρας.

· Για την Υπόθεση Novartis

Προσπάθησαν να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα, πρώην Πρωθυπουργούς, δίχως στοιχεία. Θα υπάρξει προανακριτική επιτροπή, με στόχο την διαλεύκανση της αλήθειας. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να κυνηγήσουμε πολιτικά πρόσωπα, αν δεν υπάρχουν στοιχεία.

· Για την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Τσίπρα

Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να βρει τον δρόμο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης και έστω και αργά, να συμβάλει και αυτός στην πορεία της χώρας. Ασφαλώς και θα πρέπει να ασκεί κριτική ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν επιμείνει στον λαϊκισμό, στις ανέξοδες υποσχέσεις του παρελθόντος και στην ρητορική με την οποία αναδείχθηκε, θα προσφέρει κακές υπηρεσίες και στον τόπο και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

· Για τις δημοσκοπήσεις

Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι υπάρχει μια διεύρυνση της διαφοράς σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα κάτι που συνήθως δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Υπάρχει ένα ισχυρό θετικό πρόσημο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

· Για το Σκοπιανό

Για το Σκοπιανό είμασταν πολύ ξεκάθαροι ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μια κακή συμφωνία και είχαμε προειδοποιήσει όλους τους Βουλευτές πριν την ψηφίσουν. Πρέπει να είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή της ώστε να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

agriniopress.gr