Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 09:26

Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη

«Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί» σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως με την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα το έργο δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στους φορολογούμενους.

Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός αφότου ολοκληρώθηκε, εντός χρονοδιαγράμματος, η απομάκρυνση των καμένων κλαδιών και κορμών που είχαν συσσωρευτεί σε οικόπεδο της περιοχής και αποτελούσαν διαρκή απειλή.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η εκκαθάριση της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης. «Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί», είπε, αφότου συνομίλησε με κατοίκους και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Δεσμεύτηκε ότι η υπόλοιπη καύσιμη ύλη που θα συλλεχθεί στην ανατολική Αττική θα απομακρυνθεί με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μην σχηματιστεί νέα εύφλεκτη «βόμβα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το οικόπεδο θα μετατραπεί σε αμπελώνα.Επισήμανε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης δίχως να επιβαρυνθεί έστω με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, καθώς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να εκτελέσουν αφιλοκερδώς το έργο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.Αντίθετα, σχολίασε ο πρωθυπουργός, η σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως προέβλεπε κόστος χιλιάδων ευρώ και δεν περιελάμβανε την μεταφορά των καμένων.Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή. Θέλουμε το Μάτι «να ξαναζήσει με τρόπο διαφορετικό, πιο βιώσιμο» σημείωσε.

Όσον αφορά το μέλλον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθεί η φετινή αντιπυρική περίοδος η κυβέρνηση θα προβεί σε συνολικό ανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, υιοθετώντας παράλληλα δασική πολιτική που θα εστιάζει σε δράσεις πρόληψης πριν το καλοκαίρι.Προσέθεσε πως η νέα κυβέρνηση στέλνει μήνυμα πως το κράτος μπορεί να λειτουργήσει σωστά με το ίδιο δυναμικό και τους ίδιους πόρους, αρκεί να υπάρχει το σωστό προσωπικό και μία κουλτούρα λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας.

skai.gr