Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις υποθέσεις διαφθοράς και την κριτική της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εστιάζοντας στην υπόθεση του Άγγελου Γιαννακόπουλου, ιδιοκτήτη των φούρνων «Χωριάτικο» και λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε «καταδικαστεί για trafficking επί Σαμαρά».
Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο Γιαννακόπουλος είχε καταδικαστεί για trafficking επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, αλλά αποφυλακίστηκε επί Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από εγκύκλιο που, όπως είπε, συνδεόταν με την εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου και τη μείωση ποινών.
«Ο κύριος που συνελήφθη με το Χωριάτικο είχε καταδικαστεί για trafficking επί Σαμαρά και τελικά δεν φυλακίστηκε επί Τσίπρα γιατί τότε βγήκε μια εγκύκλιος βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου και μειώθηκαν οι ποινές, και βγήκε. Θα μας κάνει υποδείξεις ο Τσίπρας…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε με ειρωνικό τόνο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Επί του Αλέξη Τσίπρα δεν υπήρχαν στην Ελλάδα ούτε φοροφυγάδες ούτε κυκλώματα ούτε λαθρεμπόρια, ήταν η κοινωνία των αγγέλων επί Αλέξη. Τα πιστεύει κανείς αυτά;».
Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί διαφθοράς που δέχεται η κυβέρνηση, υποστήριξε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποκαλύπτουν κυκλώματα και παρανομίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ.
«Από τη μια μας κατηγορούν ως την κυβέρνηση της διαφθοράς και από την άλλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της κυβερνήσεως διαφθοράς εξαρθρώνουν το ένα μετά το άλλο όλα κυκλώματα που κλέβανε το κράτος», δήλωσε, προσθέτοντας: «Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατάφεραν και μπήκαν και καθαρίζουν το χώρο του μπάσκετ, και θα κατηγορηθεί για τον Λιόλιο ο Μητσοτάκης;».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν εξέφρασαν κοινή γραμμή.
«Δεν την αξιολογώ ως κοινή αλλά πράγματα είπαν, άλλο ύφος, δεν ήταν καθόλου κοινή. Δεν ήταν στην ίδια γραμμή αν δείτε την ομιλία του Κ. Καραμανλή είπε αυτά που λέει πάντα. Τις ανησυχίες που εκφράζει πάντα», σημείωσε.
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα του καλωδίου και τις τουρκικές αξιώσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει άδεια από την Άγκυρα.
«Η Τουρκία στην αρχή είπε ότι “πρέπει να ζητήσετε την άδειά μας” και τώρα έχει καταλήξει ότι “πρέπει να μας ενημερώσετε”. Θέση για το καλώδιο έχει αλλάξει η Τουρκία, δεν έχει αλλάξει η Ελλάδα», ανέφερε, καταλήγοντας: «Είναι τελείως προφανές ότι δεν χρειάζεται να ζητήσουμε καμία άδεια από την Τουρκία και δεν θα ζητήσουμε καμία άδεια».




















