Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 20:54

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ΓΣ της ΠΟΑΣΥ: Δεν θα δεχθώ κομματικές παρεμβάσεις – Οι ειδικοί φρουροί είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή

Καταιγιστικό περιγράφουν πηγές ενημέρωσης του bloko.gr τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την τοποθέτησή του στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ. Ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κομματικές παρεμβάσεις απ’οπουδήποτε κι εάν προέρχονται, τονίζοντας ότι δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές, αλλά δέχθηκε την πρόταση τού Πρωθυπουργού να εργαστεί για το υπέρτατο αγαθό της Προστασίας του Πολίτη. Είπε ότι θα το πράξει με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης και θυμωμένος -όπως λένε οι παρόντες- είπε πως δεν θα αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα, γιατί τον θλίβουν αφάνταστα.
Αναφορικά με τις προσλήψεις των 1500 Ειδικών Φρουρών, συμφώνησε με τους συνδικαλιστές ότι η εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ πρέπει να γίνεται μόνον με έναν τρόπο, αλλά τόνισε πως σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μία έκτακτη ανάγκη. Η χώρα πέρασε έναν πόλεμο, ανέφερε, και κανένας δεν γνωρίζει εάν τον έχουμε ξεπεράσει. Υπάρχουν έκτακτες ανάγκες, οι προσλήψεις είναι απαραίτητες για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και να μπορέσει να δουλέψει η Αστυνομία και ο μόνος τρόπος αυτήν τη στιγμή είναι η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών.
Όσον αφορά στα συνδικαλιστικά ζητήματα, δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να γυρίσει όλη τη χώρα, να μιλήσει με όλες τις Ενώσεις και από κοινού να βρουν λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το προσωπικό. Υπογράμμισε ότι θα προστατεύσει με όλες τις δυνάμεις του τα συμφέροντα του Έλληνα Αστυνομικού, αλλά μέσα σε λογικό πλαίσιο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αυτό ζήτησε και από τους συνδικαλιστές να πράξουν.
Δήλωσε δε ότι και στο παρελθόν έκανε πράγματα για το αστυνομικό προσωπικό αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έχει τη θέληση να βοηθήσει.
Τέλος, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει την δημιουργία ενός Ιδρύματος, που θα βοηθά τις οικογένειες των αστυνομικών με οικονομικά προβλήματα και μάλιστα θα δίνει και υποτροφίες στα παιδιά των ενστόλων, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι θέλει και από την Ομοσπονδία να συμμετάσχουν στην επιτροπή.
bloko.gr