Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 23:10

Βασίλης Αντωνόπουλος: Στήριξη της ντόπιας κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων μας ΤΩΡΑ!

Βασίλης Αντωνόπουλος: Στήριξη της ντόπιας κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων μας ΤΩΡΑ!

Άρθρο του Βασίλη Αντωνόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Είναι γεγονός πως η ένταση των εντυπώσεων που κυριαρχεί σε κάθε προεκλογική περίοδο, δεν επιτρέπει την ανάδειξη των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι όσοι ζητάμε τη ψήφο σας πρέπει να υποκλιθούμε σε αυτή την πραγματικότητα, να αρκεστούμε στις φωτογραφήσεις και να θέσουμε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Όσο με αφορά, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος βουλευτής  του Κινήματος Αλλαγής, το αποφεύγω.

Θα σταθώ σ’ ένα μείζον θέμα για την παραγωγική υπόσταση του Νομού μας. Σε αυτό της κτηνοτροφίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες κτηνοτρόφοι μας. 

Σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο  «Η Ελληνική Κτηνοτροφία καταρρέει», ο Θωμάς Κουτσουπιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», αναφέρθηκε με στοιχεία και αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ στο πρόβλημα. Έκανε λόγο για σημαντική μείωση του ζωικού μας κεφαλαίου την τελευταία τετραετία«πολλές χιλιάδες λιγότερα ζώα» έγραψε χαρακτηριστικά, ως το χειροπιαστό αποτέλεσμα της ανεπάρκειας – αποτυχίας των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης. 

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην «τάση φυγής» των κτηνοτρόφων μας, οι οποίοι πλέον εγκαταλείπουν το επάγγελμα τους ως «ασύμφορο», αποτέλεσμα της κατάρρευσης των τιμών των προϊόντων τους, της βαριάς φορολογίας, των χρεών τους και της ασυδοσίας που επικρατεί από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές γάλακτος και «φέτας». 

Το όλο θέμα δεν αφορά απλά και μόνο τους κτηνοτρόφους μας. Μας αφορά όλους, γιατί ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τις επιδοτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα που προσέφερε ως αντίδοτο στο πρόβλημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Απαιτείται ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πολιτική παρεμβάσεων στήριξης της ντόπιας παραγωγής. Με κίνητρα για τους παραγωγούς, ελέγχους, διαφάνεια και δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν ήδη καταθέσει οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Παραγωγών. 

Το Κίνημα Αλλαγής και εγώ προσωπικά, δεσμευόμαστε πως θα αγωνιστούμε από την 8η Ιουλίου και μετά, ώστε να υπάρξουν σύντομα καλύτερες μέρες για τους κτηνοτρόφους μας και την κτηνοτροφία στην Αιτωλοακαρνανία.