Τετάρτη, 22η Οκτωμβρίου 2025  7:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2025 19:50

Ζ.Κωνσταντοπούλου κατά Κ.Μητσοτάκη: «Ήρθε σαν Λουδοβίκος και προσπαθεί να βάλει τη δημοκρατία στον γύψο»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε σαν Λουδοβίκος και προσπαθεί να βάλει τη δημοκρατία στον γύψο».

Νωρίτερα, η Ζ.Κωνσταντοπούλου είχε καταγγείλει ότι η είσοδος είχε απαγορευτεί επειδή φορούσαν κονκάρδες με τη λέξη «Δικαιοσύνη» και τον αριθμό 57.

Η Ζ.Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της αποχαιρετώντας τον Διονύση Σαββόπουλο και είπε ότι χθες, όταν η είδηση του θανάτου του μαθεύτηκε, τα παιδιά που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Συντάγματος, τραγούδησαν πολλά από τα τραγούδια του, με την ίδια να διαμηνύει ότι «οι εξεγέρσεις και οι αγώνες δεν μπαίνουν στα μουσεία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ήρθε ο Μητσοτάκης σαν Λουδοβίκος και η κ. Μπακογιάννη σαν Μαρία Αντουανέτα και προσπαθείτε να βάλετε τη δημοκρατία στον γύψο. Τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να μπουν στην κλίνη του Προκρούστη που θέλετε να τα βάλετε. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τα στρατιωτάκια σας. Λέτε να πάνε αλλού για να διαμαρτυρηθούν. Ποιοι είστε εσείς να τους πείτε που θα πάνε; Δεν τον ενοχλεί το που, αλλά η δημοκρατία».

«Αυτά τα παιδιά αποτίουν τη μεγαλύτερη τιμή στον χώρο. Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται εκεί εκπληρώνουν δημοκρατικό δικαίωμα. Αυτή η οικτρή και αξιοθρήνητη πρωθυπουργική προσπάθεια να αντιμετωπίσει, αυτό που κανείς μίζερος πρωθυπουργός όπως ο Μητσοτάκης δε θα καταφέρει ποτέ να αντιμετωπίσει: τον αγώνα για δικαιοσύνη», τόνισε.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι την 28η Οκτωβρίου έχει προσκληθεί η ίδια, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί από τον δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα να παρακολουθήσουν την παρέλαση μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προανήγγειλε ότι θα βρίσκεται εκεί, μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call