Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 18:12

Νίκος Νικολόπουλος: «Συγχαρητήρια στον Φαρμάκη, ευχές στον Πελετίδη, αλλά…»

Μετά το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δημοτικών εκλογών της Πάτρας, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ανυπόκριτη ικανοποίηση υποδέχομαι την άνετη επικράτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη στις Περιφερειακές εκλογές για την Δυτική Ελλάδα. Τον συγχαίρω και του εύχομαι να είναι καθοριστική η συμβολή στην ανάπτυξη της Περιφέρειας μας για να πάψουμε να είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη.

Η διατύπωση των ειλικρινών ευχών μου δικαιώνεται από την εκπεφρασμένη θέση μου να στηριχτεί η υποψηφιότητα του Νεκτάριου Φαρμάκη για να αλλάξει σελίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δεδομένης της καθήλωσης της στην αδράνεια της θητείας Κατσιφάρα. Ας υπενθυμίσω, με όλη την σημειολογία του πράγματος, ότι η χτεσινή συγκέντρωση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» στο ξενοδοχείο «Patras Palace», ήταν προκαταβολικά αφιερωμένη στην σημερινή νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Εξάλλου, οφείλω να συγχαρώ και τον Κώστα Πελετίδη για την επανεκλογή του στο Δήμο της Πάτρας. Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα παραμείνει απραγματοποίητη η ευχή μου για το καλό της Πάτρας του εύχομαι να απαγκιστρωθεί, κατά το δυνατόν, από τις ιδεοληψίες του ΚΚΕ για να υπηρετηθούν τα πραγματικά συμφέροντα όλης της Πάτρας.

Σε ένα πανταχόθεν στημένο σκηνικό δόθηκε η πλασματική αίσθηση την πρώτη Κυριακή, ότι το σαφές προβάδισμά του ήταν μία δικαίωση της δημαρχιακής του θητείας. Σήμερα, που οι υπομονευτές της πόλης ήταν εκτός παιχνιδιού, πίσω από το εντυπωσιακό ποσοστό του 71% κρύβεται η απογοήτευση και η «μηδενική» αισιοδοξία του Πατραϊκού λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Δική μου βεβαιότητα είναι ότι η Αχαϊκή πρωτεύουσα έχασε ένα ακόμη τρένο. Μου έρχεται στο νου το «γνωμικό» του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είχε πει ότι “στις Δημοκρατίες, οι λαοί μέσω της κάλπης, έχουν το δικαίωμα να αυτοκτονούν”. Αλλά και τον Γεώργιο Ράλλη θυμάμαι να εύχεται “να μην μετανιώνει ο λαός για τις επιλογές του”. Επικαλούμαι επιφανείς πολιτικούς για να έχω το δικαίωμα να υποστηρίζω ότι αμαρτία ουκ έχω.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», στο μεταξύ, έχει δηλώσει ήδη παρούσα στην επόμενη μέρα. Επιζητάμε να εμπεδωθεί στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου η κουλτούρα των συνεργασιών. Εμείς, όπως απορρέει, από τον θεσμικό μας ρόλο, θα ασκούμε αντιπολίτευση, αλλά ταυτόχρονα θα επιδιώκουμε με τις προτάσεις μας να προκύπτουν συναινέσεις και να δίνονται λύσεις που θα υπηρετούν το συμφέρον της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.

Τέλος, βούληση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» με βραχίονα μας και δύναμη μας τον εθελοντισμό, είναι να βάλουμε τα δικά μας λιθαράκια για να αλλάξει όψη η Πάτρα και να γίνει πιο λειτουργική και φιλική στους συνδημότες μας. Στο πλαίσιο αυτό, δρώντας υπεύθυνα και βλέποντας μπροστά μας να έρχεται το τρένο της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», θα συμπεριφερόμαστε σας σκιώδης δημοτική αρχή με αντίστοιχους «αντιδημάρχους» που θα μαρκάρουν και θα τσεκάρουν καθημερινά τις αποφάσεις του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, των συνεργατών του και των δημοτικών φορέων και υπηρεσιών.