Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 12:07

Δυτική Ελλάδα: Πότε αναλαμβάνουν οι εκλεγμένοι σε Περιφέρεια και Δήμους

Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που κέρδισαν τις χθεσινές εκλογές αναμετρήσεις.

Η θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο

Όπως προβλέπει η νομοθεσία, τα νέα δημοτικά συμβούλια θα συνέλθουν την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ύστερα από πρόσκληση των συμβούλων των επιτυχόντων συνδυασμών  που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύμβουλος που θα τη συγκαλέσει ,το σώμα θα εκλέξει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του.

Το δημοτικό συμβούλιο, μετά την εκλογή του προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, θα εκλέξει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο

Το περιφερειακό συμβούλιο θα συγκληθεί επίσης την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που εξελέγη με τις περισσότερες ψήφους.

Στη συνεδρίαση, θα προεδρεύσει ο σύμβουλος που θα το συγκαλέσει, ο οποίος αναθέτει καθήκοντα ειδικού γραμματέα σε έναν από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας.

Στη συνεδρίαση, θα εκλεγεί ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία.

Το περιφερειακό συμβούλιο, στη συνέχεια θα εκλέξει, με μυστική ψηφοφορία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.