Τετάρτη, 14η Μαίου 2025  11:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2025 20:46

Τον χαβά του ο Β.Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν είναι σε θέση να συναντηθεί μαζί μου επειδή… με φοβάται»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε για ακόμη μια φορά σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, καθώς όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Ρώσος πρόεδρος δεν θέλει να συναντηθεί μαζί του, επειδή… τον φοβάται.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν πιστεύω πραγματικά ότι ο Πούτιν είναι ικανός να συναντηθεί προσωπικά μαζί μου. Μου φαίνεται ότι φοβάται. Με φοβάται πολύ.

Αν όμως αισθανθεί ένα ισχυρό πλήγμα στην οικονομία του, τότε, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να έρθει», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σημείωσε, ακόμα, ότι θα προτιμούσε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Άγκυρα, όπως είπε στον Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Αλλά αν ο Πούτιν αποφασίσει να πάει στην Κωνσταντινούπολη, τότε ο Ουκρανός είναι έτοιμος να μεταβεί εκεί για να τον συναντήσει.

«Αν συναντηθώ με τον Πούτιν, θα πρέπει να καταλήξει σε πολιτική νίκη – κατάπαυση του πυρός ή ανταλλαγή κρατουμένων – για όλους. Και αν δεν έρθει, αυτό σημαίνει ότι (ο Πούτιν) δεν θέλει πολιτική νίκη για καμία από τις δύο πλευρές».

Μιλώντας για τη θέση της αμερικανικής πλευράς, ο Ζελένσκι εξέφρασε την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πειστεί πως ο Πούτιν… λέει ψέματα.

«Πρέπει να κατανοήσει με αποδείξεις ότι δεν είναι οι Ουκρανοί που επιβραδύνουν αυτές τις διαδικασίες» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όταν ρωτήθηκε για τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, ο Ζελένσκι είπε ότι δεν του έχει μιλήσει ποτέ, ούτε καν τηλεφωνικά.

«Μου φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά με τον Γουίτκοφ», σημείωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης, εξηγώντας ότι κάλεσε όλους τους συμβούλους ασφαλείας στο Κίεβο.

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call