Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  3:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 18:34

Φιάσκο στην ΕΛΑΣ: Διαρροή λίστας με τα ονόματα 554 αστυνομικών του «ελληνικού FBI»

Διαρροή λίστας με τα ονόματα των 554 αστυνομικών της ΕΛΑΣ που θα στελεχώνουν τη νεοσύστατη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ή αλλιώς το πολυδιαφημισμένο «ελληνικό FBI», αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σκοπός της νέας Διεύθυνσης θα είναι να επιφέρει καίρια πλήγματα στους δράστες «συμβολαίων θανάτου», στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, σε συστήματα παράνομων συναλλαγών και «ξεπλύματος» κ.α.

Η διαρροή της λίστας έγινε την Τρίτη το πρωί (15/10) σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις και για τα τεκταινόμενα στις Αρχές Ασφαλείας.

«Πλέον πριν ξεκινήσει το ελληνικό FBI που έχει στόχο το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, τα μέλη των μαφιών πληροφορήθηκαν τα πλήρη στοιχεία όλων των αστυνομικών που θα είναι οι διώκτες τους, όπως και το «τι» θα ψάχνει «ποιός» αναφέρουν αστυνομικοί σε σχόλιά τους προς την εφημερίδα, η οποία κάνει λόγο για «μεγάλες ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλουμε τη δημοσίευση – διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο …. Τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ διερευνά το πώς έγινε η διαρροή της λίστας.

Πηγή: freedomofpress.gr