Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  6:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 19:17

Οργή Ρ.Τ.Ερντογάν για την εξόντωση Νασράλα: Καλεί το ισλαμικό κόσμο να ενωθεί κατά του Ισραήλ – Αδύναμο το Ιράν

Η Τουρκία επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου μετά το «χαστούκι» που δέχθηκαν οι σιίτες και ειδικά το Ιράν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν επενέβη με δήλωσή του και ζητεί «Να συντονιστεί ο ισλαμικός κόσμος για να λάβει πιο αποφασιστική στάση απέναντι σε επιθέσεις σαν κι αυτές του Ισραήλ»!

Η χθεσινή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση του ηγέτη της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, της κόρης του, διάφορων άλλων διοικητών της οργάνωσης και πλήθους Ιρανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του αρχηγού του ειδικού σώματος al Quds, των Φρουρών της Επανάστασης που δραστηριοποιούνται σε Συρία και Λίβανο εδώ και δώδεκα χρόνια.

Επίσης σκοτώθηκε και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν, μια τεράστια απώλεια για το Ιράν.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιχειρεί πολύ έξυπνα να ιδιοποιηθεί και να κεφαλαιοποιήσει την αργή του ισλαμικού κόσμου κατά του Ισραήλ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Είναι ήδη ο πλέον δημοφιλέστερος πολιτικός ηγέτης του ισλαμικού κόσμου, σουνιτών (όπως είναι ο ίδιος) και σιιτών.

Η εξόντωση Νασράλα και ο αποκεφαλισμός των Ιρανών αξιωματούχων που έλεγχαν τις ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, απλά είναι γι αυτόν μια ιδανική εικαιρία να μετατραπεί σε ισλαμική υπερδύναμη, σαφώς πιο αξιόπιστη από το Ιράν.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε:

Θέλει να επιτεθεί κατά του Ισραήλ; Όχι βέβαια! Θέλει να δείξει ότι «τα βάζει» με το Ισραήλ και είναι ο μοναδικός που δεν μπορούν να πειράξουν οι Ισραηλινοί.

Το Ιράν -και αξίζει να σημειωθεί αυτό- δεν πρόκειται να «κουνηθεί» κατά του Ισραήλ. Θα ηττηθεί όχι από το Ισραήλ, θα ηττηθεί από τις ΗΠΑ που θα το κτυπήσουν συνδυαστικά.

Ούτε οι εν δυνάμει γεωστρατηγικοί του σύμμαχοι, όπως η Ρωσία και η Κίνα θέλουν να ρισκάρει το Ιράν ή βασικά η ηγεσία του Ιράν μια σύγκρουση με Ισραήλ και ΗΠΑ που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή της και αλλαγή όλων των δεδομένων.

Εχουν εγγυηθεί την ασφάλεια του Ιράν, αλλά εντός των συνόρων του. Η Τεχεράνη «θα το καταπιεί» και αυτό. Και ακόμα μεγαλύτερο εξευτελισμό. Διότι προέχει η επιβίωση ου καθεστώτος…

pronews.gr

Πολυμέσα