Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  4:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 10:19

Κώστας Καραγκούνης: Λιμενικό φυλάκιο στη Βόνιτσα ζήτησε από τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Λιμενικό φυλάκιο στη Βόνιτσα ζήτησε  ο Κώστας Καραγκούνης  από τον υφυπουργό Ναυτιλίας με τον οποίο συζήτησε «Ζητήματα του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας».

Ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε επιβεβλημένη αυτήν την εξέλιξη «μετά την πρωτοφανή ανάπτυξη που συντελείται στην περιοχή όσον αφορά τη δημιουργία λιμενικών έργων» και επιπροσθέτως διατύπωσε το αίτημα για  ενίσχυση του Λιμενικού Σταθμού Αμφιλοχίας με ένα σκάφος.

Η συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα  όπου και τον επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε στην ηγεσία του υπουργείου την επιτακτική ανάγκη ιδρύσεως Λιμενικού φυλακίου στην Βόνιτσα εξέλιξη αναγκαία μετά την πρωτοφανή ανάπτυξη που συντελείται στην περιοχή όσον αφορά τη δημιουργία λιμενικών έργων. Έργα πνοής για την περιοχή με τη δημιουργία μαρίνας στην Πάλαιρο και τουριστικού καταφυγίου στην Βόνιτσα.

Η τοπική Λιμενική Αρχή θα αποσυμφορήσει το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, διευκολύνοντας τη λειτουργία του και επιτρέποντας μια καλύτερη κατανομή των διαθέσιμων δυνάμεων. Επιπλέον η παρουσία Λιμενικών αρχών στη Βόνιτσα θα προσφέρει πιο άμεσες λύσεις με την εφαρμογή ελέγχων για την παραβατικότητα και τη διασφάλιση της ναυτεργατικής νομοθεσίας. Επιπρόσθετα η ανάπτυξη νέων μαρίνων και υποδομών στην περιοχή απαιτεί μια δυναμική και έτοιμη προς δράση Λιμενική Αρχή για την υποστήριξη του αυξανόμενου αριθμού σκαφών και  δραστηριοτήτων.

Εν κατακλείδι, η ίδρυση του Λιμενικού Φυλακίου θα ενδυναμώσει την ασφάλεια και την ανάπτυξη της Βόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής και αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Επιπλέον ο Υφυπουργός κ. Καραγκούνης τόνισε και την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σταθμού Αμφιλοχίας με ένα νέο σκάφος καθώς και με νέα οχημάτα για την εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

sinidisi.gr