Δευτέρα, 23η Σεπτεμβρίου 2024  1:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 14:46

Παύλος Γερουλάνος: Έβγαλε σποτ με Αγρίνιο και Παναιτωλικό

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι ήταν πραγματικά μεγάλη του τιμή να επισκεφτεί στο Αγρίνιο, ένα σύλλογο όπως ο Παναιτωλικός που έχει καθορίσει την πόλη τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά. 

Ο Παναιτωλικός ήταν το κοινωνικό στήριγμα των νέων της πόλης για περίπου 60 χρόνια με το Νυχτερινό Σχολείο και παραμένει φωτεινό παράδειγμα ηθικής και αξιοπρέπειας στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ένας σύλλογος που συμπυκνώνει την άποψη μας για τους φορείς της κοινωνίας ως παράδειγμα αποσυγκέντρωσης, με δικές τους δυνάμεις, χωρίς εξαρτήσεις και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Ευχαριστώ ειλικρινά τον κ. Μάκη Μπελεβώνη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Αλλά βέβαια και τον κ. Φώτη Κωστούλα, ο όποιος εκτός των άλλων ήταν σύμμαχος μας όταν το 2011, στο πλαίσιο της τότε προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού αθλητισμού από φαινόμενα παθογένειας, όπως η βία, το ντόπινγκ και οι στημένοι αγώνες, συνεργαστήκαμε στενά τρία Υπουργεία της κυβέρνησης Παπανδρέου (Πολιτισμού και Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη) καθώς και με την UEFA, ώστε να συντάξουμε και να καταθέσουμε το 2012 στη Βουλή τον νόμο 4049/2012, ο οποίος ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση.

Ήταν ένα πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο νομοθετικό πλαίσιο που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια. Είναι ένα έργο που υπόσχομαι να ολοκληρώσω, για να δικαιώσουμε υγιή και αξιέπαινα παραδείγματα προς μίμηση στο χώρο του αθλητισμού, όπως ο Παναιτωλικός.

sinidisi.gr