Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 19:11

Ο «Άξονας Αντίστασης» και το Μαζικό χτύπημα που ετοιμάζει το Ιράν – Προετοιμάζεται να ανταποδώσει το Ισραήλ

Οι στρατιωτικοί αναλυτές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις της Τεχεράνης και των συμμάχων της, που κατά κοινή ομολογία ετοιμάζονται όλοι μαζί και πυρετωδώς για την απάντηση εναντίον του Ισραήλ.

Οι εικασίες για τον χρόνο της επίθεσης είναι πολλές ενώ αυτοί που γνωρίζουν πως λειτουργεί σε τέτοιες περιπτώσεις το Ιράν είναι ξεκάθαροι: «η Τεχεράνη δεν ανακοινώνει, απλά μετρά τα δεδομένα και χτυπά».

Πολύ φτηνή ιδιωτική ασφάλιση υγείας για ηλικιωμένους - Δείτε τη λίσταWallStreet Viral

Τέλος στη βρωμιά και τη μούχλα στα ντουλάπια!OffersMania - Απίθανα Προϊόντα στις Χαμηλότερες Τιμές

Οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο πως η επίθεση του Ιράν προκειμένου – όπως λένε – να «ξεπλύνει» την ντροπή των τελευταίων γεγονότων με τελευταίο αυτό της δολοφονίας Ι.Χανίγια, θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή.

Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεκν ενημέρωσε  τους ομολόγους του της G7 ως  καθώς και τον αρμόδιο για τα θέματα Ευρωπαϊκής  διπλωματίας και ασφάλειας Ζοσέπ Μπορέλ.

Τι τους είπε; Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η Ιρανική επίθεση αναμένεται μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Ενημέρωσε επίσης τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας πώς όλες οι διπλωματικές προσπάθειες απέναντι στην Τεχεράνη έχουν πέσει στο κενό.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην επίσκεψη του Ιορδανού Υπουργού Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι στην Τεχεράνη που όχι μόνο δεν στέφθηκε με επιτυχία, αντίθετα η απάντηση των Ιρανών «ότι πρέπει να τιμωρηθεί το Ισραήλ και η τιμωρία θα έρθει από εμάς», ανησύχησαν ακόμα περισσότερο ΗΠΑ και Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή – Διεθνολόγο Θανάση Δρούγο, «το Ιράν και ο  «Άξονας Αντίστασής» αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια συντονισμένη, πολυστοχική, πολύ – μετωπική και  μεγάλης κλίμακας επίθεση με drones και πυραύλους στο Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία του , Iσμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη».

Αμερικανοί και Βρετανοί αναλυτές με τους οποίους επικοινώνησε μαζί τους, επισημαίνουν πως στην επιχείρηση επίθεσης εναντίον του Ισραήλ εμπλέκονται, η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ, οι Χούτι της Υεμένης, οι Ιρακινές πολιτοφυλακές PMF – Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης –  που υποστηρίζονται από το Ιράν και οι οποίες  θα διεξάγουν συντονισμένα πλήγματα  κατά του Ισραήλ ταυτόχρονα με τις Ιρανικές δυνάμεις.

Όλες οι παραπάνω δυνάμεις που αποτελούν τον «Άξονα Αντίστασης» έχουν και τους δικούς τους λόγους για να συμμετάσχουν σε μια μαζική, γενικευμένη επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, διότι το Ισραήλ, σκότωσε τον Φουάντ Σούρουκ στη Βηρυτό στις 30 Ιουλίου, ενώ οι Χούτι εξαιτίας της αεροπορική επιδρομή των IDF/IAF, στις 20 Ιουλίου, που επλήγησαν  στρατιωτικοί τους στόχοι στην Αλ Χουντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

pronews.gr