Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 19:30

Β.Πούτιν: «Όλος ο ρωσικός λαός υποστηρίζει την ειρήνη σε Ντονμπάς και Νοβορόσσια»

Ολόκληρη η Ρωσία στηρίζει το Ντονμπάς και τη Νοβορωσία στις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν μια ειρηνική ζωή, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, ο Πούτιν τόνισε τη συμβολή εκατομμυρίων ανθρώπων και δημόσιων οργανισμών στην ανασυγκρότηση των περιοχών που θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας εδώ και αιώνες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών του Ντονμπάς και της Νοβορωσίας, υπογράμμισε την πλήρη στήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες αποκατάστασης και ανάπτυξης αυτών των περιοχών.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στη συμβολή τόσο των ομοσπονδιακών οργανισμών όσο και των κρατικών εταιρειών και των περιφερειών της Ρωσίας που έχουν αναλάβει την προστασία συγκεκριμένων πόλεων και περιοχών.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, όχι μόνο οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά και 26 κρατικές εταιρείες και 82 περιφέρειες της Ρωσίας συμμετέχουν ενεργά στην αποκατάσταση των περιοχών του Ντονμπάς και της Νοβορωσίας.

Η αποκατάσταση περιλαμβάνει την εντατική επισκευή και κατασκευή κατοικιών, νοσοκομείων, σχολείων και υποδομών κοινής ωφέλειας, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται κυρίως από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό​​.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τους οικοδόμους και άλλους ειδικούς για την ανιδιοτελή εργασία τους, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβε άμεσα η κυβέρνηση έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

pronews.gr