Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 19:39

Εκλογές ΗΠΑ: Αποσύρει τη στήριξή του από την Καμάλα Χάρις ο κύριος δωρητής του Τζο Μπάιντεν

Ο Τζον Μόργκαν, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει οικονομικά την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις «ούτε με ένα δολάριο», αν αυτή διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο ABC News, ο Μόργκαν ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως η Χάρις έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως «υπερβολικά προοδευτική» για να προσελκύσει ευρύτερη υποστήριξη.

«Είναι άλλο πράγμα να ψηφίζεις κάποιον, άλλο πράγμα να συγκεντρώνεις εκατομμύρια δολάρια για κάποιον, πρέπει να είσαι μέσα στα πράγματα» τόνισε ο Μόργκαν.

Τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιθυμούσαν πολύ περισσότερο να κάνουν προεκλογική εκστρατεία εναντίον ενός πιο αριστερού υποψηφίου, όπως η Χάρις, κάτι που θα έδινε πλεονέκτημα στον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές​ να συσπειρώσει περισσότερους Αμερικανούς πολίτες, μέσω του εμφανώς πιο λαοφιλούς προγράμματός του.

Η ανακοίνωση του Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα και υποστηρίζει την Χάρις κατά τον Μόργκαν αποτελεί «ένα μεγάλο άντε γαμ…τε προς όσους ώθησαν τον Μπάιντεν στην απόσυρση».

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 19:42